Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Vastuullisuuden ainesosat

Apetit on suomalainen, vastuullinen, vahvasti ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvike­yhtiö. Tuotamme kasviksiin ja kasviöljyihin perustuvia ruokaratkaisuja pääosin Suomen markkinoille sekä toimimme aktiivisesti kotimaisilla ja kansainvälisillä vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainemarkkinoilla. Asiakkaitamme ovat kuluttajat ja vähittäiskauppa, ammattikeittiöt ja elintarviketeollisuus.

Vastuullinen ruoka on monien ainesosien summa. Tärkeimmät niistä ovat laadukkaat ja turvalliset tuotteet sekä niiden valmistukseen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti hankitut raaka-aineet. Toimintamme kulmakivi on kotimainen Apetit Vastuuviljely, joka takaa käyttöömme puhtaat, kotimaiset avomaanvihannekset tuotantopaikkamme Säkylän lähialueilta.

Lue lisää > Apetit Vastuuviljely

Pyrimme tunnistamaan ruokaketjun eri vaiheissa syntyvät ympäristövaikutukset ja vaikuttamaan niihin sekä suoraan omalla toiminnalla että välillisesti suosimalla ympäristövastuullisia raaka-aineiden ja palveluiden tuottajia. Kiinnitämme huomiota kattavasti ympäristöasioihin, henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämiseen sekä toimintamme taloudelliseen jalanjälkeen.

Lue lisää:

Raaka-aineiden alkuperä  | Tuotevastuu ja hyvä ravitsemus | Yhteiskunnallinen vastuu
 

Raaka-aineiden alkuperä

Käytämme laadukkaita, turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, joita ostamme pitkäaikaisilta Apetit-sopimusviljelijöiltä sekä toimittaja-arvioinnin läpäisseiltä kotimaisilta tai ulkomaisilta toimijoilta. Raaka-aineemme ovat kattavasti jäljitettävissä. Emme käytä geenimuunneltuja raaka-aineita.


Apetit Vastuuviljelyllä puhdasta kotimaista ruokaa

Valikoimassamme on runsaasti kotimaisuudesta viestivällä Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja tuotteita, joihin tarvittavat avomaan vihannekset viljelytämme Apetit-sopimusviljelijöillä. He ovat sitoutuneita Apetit Vastuuviljelyn periaatteisiin. Apetit Vastuuviljely mahdollistaa pitkäaikaiset hankintasopimukset ja tuottaa vuosittain yhteensä noin 33 miljoonaa kiloa perunaa, porkkanaa, keltaista porkkanaa, hernettä, lanttua, pinaattia, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja punajuurta. Apetit-sopimusviljelijät ovat tallettaneet jo yli 15 vuotta peltolohkolla tekemänsä kasvinsuojelutoimenpiteet ViRe-järjestelmään. Määrätietoinen raportointi mahdollistaa terveys- ja ympäristöriskien hallinnan laatujärjestelmien edellyttämällä tavalla.

Lue lisää > Apetit Vastuuviljely

 

Maukasta ja jäljitettävää

Apetit-tuotteidemme herkullinen maku ja ravitsevuus syntyvät vastuullisesti hankituista laadukkaista raaka-aineista ja vain tarpeellisista valmistus- ja käsittelyvaiheista. Tuotteet ja niihin käytettävät raaka-aineet ovat jäljitettävissä ja tuotetiedot terveys- ja ravitsemusväittämineen ajantasaisia.

Harkittua tuontiraaka-ainetta


Koska kaikkia kasvisraaka-aineita ei saatavuus- ja kasvualuesyistä ole tarjolla kotimaisena lainkaan tai tarvitsemassamme määrin, olemme tutkineet ja testanneet niille parhaan ulkomaisen toimittajan. Hankimme kasvisraaka-aineita pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta pääosin EU-alueelta.

Lue lisää viljelyttämistämme kotimaisista kasviksista sekä kasvistemme alkuperästä > Apetit raaka-aineiden alkuperämaa
 

Vastuullista kalahankintaa

Escamar Seafood Oy osti Apetit Kala Oy:n kalajalostusliiketoiminnot 1.11.2017. Kauppa ei koske Apetit Ruoka Oy:n valmistamia kalatuotteita ja ruokapakasteita tai
Apetit Palvelutori -liiketoimintaa, joihin hankimme kalaa ainoastaan kestävistä kalakannoista. Hyödynnämme Säkylässä valmistettavissa kalapihveissä ja pyöryköissä myös kotimaista hoitokalastussaalista.

Escamar Seafood Oy:n valmistamissa, Apetit-tuotemerkillä myytävissä tuotteissa on saatavuus- ja kasvualuesyistä kalaa ja äyriäisiä Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Koillis- ja Luoteis-Atlanttilta ja Tyyneltä valtamereltä sekä punarapua Kiinasta.
 

Tuotevastuu ja hyvä ravitsemus

Apetit on suomalainen elintarvikealan yritys, jonka tuotteet valmistetaan pääasiallisesti Suomessa paikallisten elintarvikelainsäädösten ja asetusten mukaisesti pohjoismaiset ravitsemussuositukset huomioiden.

Aina voi syödä hyvin

Tuotekehityksessä panostamme tuotteiden herkullisuuteen sekä hyvää oloa edistävän ruoan tarjoamiseen kuluttajien vaihteleviin ruokatilanteisiin. Helppokäyttöiset Apetit-tuotteet soveltuvat käytettäväksi monipuolisissa ruokailutilanteissa kotona ja kodin ulkopuolella. Tutustu esimerkiksi herkullisiin, käyttövalmiisiin tuotteisiimme > Apetit Ruokapakasteet

Valvottua ja hellävaraista

Teemme kotimaisille avomaan vihanneksille ja tuontiraaka-aineille vastaanotettaessa laaduntarkkailusuunnitelmamme mukaiset aistinvaraiset ja mikrobiologiset tutkimukset. Käsittelyprosessimme koostuu ainoastaan tarpeellisista, hellävaraisista valmistus- ja käsittelyvaiheista. Varastoimme ja toimitamme tuotteemme asiakkaillemme sovittujen tuotevaatimusten mukaisissa olosuhteissa.
Käytössä olevat omavalvonta- ja ISO 22 000 -tuoteturvallisuusjärjestelmät takaavat tuotteidemme korkean hygieenisen ja tuotannollisen laadun. Tuotantotilamme ovat elintarvikeviranomaisten hyväksymät. Tutustu ISO-sertifikaattiin katsomalla video.

Herkullista hyvinvointia   

Kehitämme uusia tuotteita, jotka vastaavat kotimaisia makumieltymyksiä, helpottavat jokapäiväistä ruoanlaittoa ja tukevat ravitsemussuositusten noudattamista.

Maku ja tuotteiden hyväksyttävyys testataan talon sisäisin testein sekä tapauskohtaisesti tavallisista kuluttajista kootuilla vaihtuvilla raadeilla.
 
Hellävarainen ja hallittu valmistus säilyttää raaka-aineiden luonnollisen ravintotiheyden korkeana ruokalautaselle saakka. Kasvispainotteisessa ruoassa kiinnitämme erityistä huomiota proteiini- ja energiapitoisuuteen. Kasvispakasteissamme ei ole lainkaan lisäaineita. Ruokapakasteisiin ja muihin tuotteisiin käytämme lisäaineita vain harkittuun tarpeeseen.


Selkeät pakkausmerkinnät

 
Luotettava tuotetietoutemme pakkausmerkinnöissä, nettisivuilla ja tuoteviestinnässä auttavat kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä sekä allergeenien välttämisessä. Tuemme kuluttajan ruoanvalmistusta reseptivinkkien ja käyttöohjeiden avulla.
Lue > Suosituimmat Apetit-reseptit

Sydänmerkki ohjaa kuluttajaa tekemään parempia valintoja rasvan laadun ja määrän sekä suolan määrän suhteen. Proteiini- ja kuitupitoisuutta korostavat ravitsemusväitteet puolestaan auttavat kuluttajaa hyvinvointia edistävissä kasvispainotteisissa ruokavalinnoissa.
Raaka-aineidemme korkea kotimaisuusaste on tärkeä asia. Erittelemme tuotteen kotimaisuusasteen ja raaka-aineiden alkuperän tuotetiedoissa aina kun se on mahdollista. Tuontiraaka-aineita sisältävien vihannespakasteidemme alkuperämaalistaa ylläpidämme kotisivuillamme.

Lue lisää > Raaka-aineiden alkuperämaa -listaus

Huomioimme pakkaussuunnittelussa ympäristö- ja kierrätysasiat. Koska pakastetuotteemme säilyvät pitkään ja niitä voidaan käyttää tarpeenmukaisina annoksina, auttavat ne ruokahävikin vähentämisessä.

Kuluttajapalvelusta lisätietoja

Kuluttajapalvelumme auttaa antamalla lisätietoja tuotteista, niiden koostumuksesta ja alkuperästä.

Ota yhteyttä > Kuluttajapalvelun yhteydenottolomake

 

Yhteiskunnallinen vastuu

 

Ympäristö ja resurssitehokkuus


Apetit-konsernin ympäristöjohtaminen perustuu ympäristölainsäädäntöön, voimassa oleviin ympäristölupiin sekä pakaste- ja tuoretuotteet -tuoteryhmissä ISO 14 001 -standardin mukaiseen sertifioituun ympäristöjärjestelmään. Olemme asettaneet tavoitteet ja mittarit keskeisimmille ympäristövaikutuksille liittyen sähkön, lämmön ja veden kulutukseen, jäteveden käsittelyyn, materiaalitehokkuuteen ja hävikin pienentämiseen koko ruokaketjussa. Välillisesti merkittävimmät vaikutukset syntyvät viljelyssä ja kuljetuksissa.

Lue > Ympäristövastuusta

 

Taloudellinen jalanjälki


Apetit Ruoka Oy työllistää noin 350 henkilöä Säkylässä, Helsingissä ja Pudasjärvellä. Vuosittain noin 140 Apetit Vastuuviljelyyn sitoutunutta viljelijää tuottaa avomaan vihanneksia pääasiallisesti Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.
Apetit Vastuuviljely mahdollistaa pitkäaikaiset hankintasopimukset ja edesauttaa siten kotimaisen ruokatuotannon säilymistä ja kehittymistä.

Lue lisää > Apetit sijoittajan näkökulmasta


Henkilöstö

Apetit työllistää noin  350 henkilöä Säkylässä, Helsingissä ja Pudasjärvellä. Lisäksi Apetit Palvelutoreilla työskentelee noin 150 palvelualan ammattilaista. Kaikki Apetit-kasvis- ja ruokapakasteet sekä tuoretuotteet valmistetaan ja pakataan Suomessa.
Apetit on sitoutunut henkilöstön osaamisen kehittämiseen, työhyvinvoinnin edistämiseen, johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen, tasa-arvon toteutumisen varmistamiseen sekä muutostilanteiden hyvään hallintaan.
Apetit-henkilöstö on koulutettu tuotteiden asianmukaiseen käsittelyyn ja valmistamiseen sekä huolehtimaan kaikessa toiminnassaan elintarviketurvallisuuden edellyttämästä korkeasta hygieniatasosta.

Lue > Henkilöstön kehittäminen
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000