Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Välimeren lihamureke ja paprika-oliivipaistos à la Tuorekset

Välimeren lihamureke ja paprika-oliivipaistos à la Tuorekset

Arvio: 0/5
Kun kotoinen lihamureke kaipaa vaihtelua, lisäile joukkoon italialaisia aineksia.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
4 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Mureke:
1 dl couscousia tai korppujauhoja
2 dl vettä kiehuvana
400 g HK Naudan jauheliha 17 %
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 dl Apetit Kotimainen Sipulikuutio
100 g feta- tai salaattijuustoa
10 kpl oliiveja
2 tl kuivattua basilikaa
½ tl suolaa
3 rkl pestoa
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
 
 
Paprika-oliivipaistos:
2 rkl Apetit- tai NEITO™ -rypsiöljyä
1 rs (200 g) Apetit Korea wok
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
kirsikkatomaatteja
1 dloliiveja
½ tl suolaa
iso nippu basilikaa hienonnettuna
tuoretta basilikaa
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulit ja sipuli. Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää murekemassaan. Mausta basilikalla ja suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Sivele murekkeen pinnalle pestoa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Paista mureketta 200-asteessa uunissa tai 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 - 40 minuuttia. Valmista kasvispaistos lisäkkeeksi.

Tee seuraavaksi Paprika-oliivipaistos. Kuumenna kasviöljy pannulla ja lisää Tuorekset ja valkosipulilastut. Pyörittele kovalla lämmöllä pari minuuttia. Lisää oliivit ja kuumenna. Mausta suolalla ja reilulla määrällä basilikasilppua. Tarjoa murekkeen kanssa.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000