Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Uuniperunat ja graavilohitäyte

Uuniperunat ja graavilohitäyte

Arvio: 3/5
Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!

Löydät tämän reseptin myös Apetitin uudesta Njam-sovelluksesta. Suunnittele vaikka koko viikon ateriat ja saat valmiin ostoslistan!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta

Ainekset

4 uuniperunaa, esim Rosamundaa
150 gApetit Graavilohta
1punasipuli
1sitruuna
1 dl smetanaa
1 rkltilliä silputtuna
1 tlmustapippuria
 
Tarjoiluun:
4herkkukurkkua
4salaatinlehteä
 
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.

Pilko graavilohi pieniksi paloiksi. Leikkaa punasipulista muutama rengas ja hienonna loppu punasipuli graavilohen joukkoon. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Purista yhden lohkon mehu kala-sipuliseokseen. Silppua joukkoon tilli ja lisää smetana. Mausta mustapippurilla.Tarjoa lisäksi loput sitruunalohkot, herkkukurkkua viipaloituna sekä viinisuolaheinää tai salaattia.

Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000