Resepti

Suutarinlohi

Arvio: 3.8 / 5

Suutarinlohi on näyttävä juhlaruoka mutta myös arkiherkku.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Suutarinlohi

Ainekset

400gSilakkafileitä
0,75rklkarkeaa suolaa
1sipuli tai punasipuli
1laakerinlehti
10maustepippuria
Liemi:
2dlvettä
1dletikkaa
0,5dlsokeria

Valmistusohjeet

1. Ripottele suola silakkafileille ja anna fileiden olla yön yli jääkaapissa. Rullaa silakkafileet lasitölkkiin. Jaa päälle rouhitut pippurit ja hienonnettu sipuli. Sekoita liemen ainekset ja jatka sekoittelua, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lientä tölkkiin, kunnes se peittää kalarullat. Anna tekeytyä kylmässä 1-2 vuorokautta. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai ruisleivällä.