Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Sitruunainen sinappikastike

Sitruunainen sinappikastike

Arvio: 4/5
Kastike, joka sopii juhlavampaankin ruokapöytään.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
6 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 kananmunan keltuainen
3 rkl vahvaa sinappia
¼ tl suolaa
1 rkl sokeria
½ tl rouhittua valkopippuria
1½ dl Neito® Sitruuna Mausteöljyä
¼ dl vettä
1½ tl sitruunan mehua
1 rkltillisilppua
Tarjoiluun:
1 (n 750 g)Apetit Savustettu Lohi- tai Kirjolohifilee
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Ota aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Pane keltuainen, sinappi, suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri kulhoon. Sekoita voimakkaasti ja lisää ruokaöljy vähitellen, pienissä erissä, ohuen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Keltuainen emulgoi ainekset keskenään ja saat ihanan, pullean kastikkeen. Lisää joukkoon, samoin ohuena nauhana seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, vettä sopiva määrä, jotta saat haluamasi viskositeetin. Mausta kastike sitruunamehulla ja tillisilpulla.

Tarjoa kylmäsavustetun, graavisuolatun tai tai lämminsavustetun kirjolohen tai lohen kanssa.

Vinkki! Kun valmistat kastikkeen ilman vesilisäystä, saat sakean kastikkeen, jota voit valuttaa graavileiville.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000