Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Sienikaviaari ja blinit

Sienikaviaari ja blinit

Arvio: 4/5
Sienikaviaari maistuu blinien kera, letun täytteenä tai ruuan lisukkeena.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta

Ainekset

Blinit
2 ½ dl maitoa
1/4 palaa (á 50 g) tuorehiivaa
1/2 tlsokeria
1 ½ dl tattarijauhoja
2 kananmunaa
1 dlolutta
1 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
2 rklNeito™ Rypsiöljyä
 
Paistamiseen:
3 rklNeito™ Rypsiöljyä
 
Tarjoiluun:
1 pkt (150 g)Apetit Perinteinen Kylmäsavustettua Kirjolohta
 
Sienikaviaari:
200 g tuoreita sieniä, liotettuja suolasieniä tai säilyke- tai pakastesieniä
1 ps (200 g) Apetit Kotimainen Sipulikuutioita
1 prk (200 g) ranskankermaa tai smetanaa
1 nippu hienonnettua ruohosipulia
½ tl valkopippuria
1 tlsuolaa

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Peitä kulho tuorekalvolla ja anna olla huoneenlämmössä seitsemän tuntia.

Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisita. Sekoita taikinaan keltuaiset, olut, jauhot, kasviöljy ja suola.

Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinaan.

Kuumenna paistinpannu tai blinipannu ja paista taikinasta nopeasti noin sentin paksuisia blinejä. Kun pinta on lähes hyytynyt, valuta reunoille hiukan kasviöljyä tai voisulaa ja käännä blini.

Tarjoa blinit kuumina. Ohjeesta tulee noin kahdeksan halkaisijaltaan 10 senttistä bliniä.

Hienonna sienikaviaariin sienet ja sulata sipulikuutiot. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa blinien lisukkeena kylmäsavukirjolohen kera.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000