Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Ruukkusiika

Ruukkusiika

Arvio: 4/5
Ilahduttavan uudenlainen kalaherkku vaikka joulu- tai buffet-pöytään.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
12 annosta

Ainekset

600 g Apetit Kotimainen siikafileetä (*
2 sitruunaa
1/2 ps (á 200 g) Apetit Kotimainen Sipulikuutioita
 
Kastike:
1 prk (200 g) kevytranskakermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl Dijon sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
0,5 dl tuoretta kirveliä silputtuna
 
 
Koristeluun:
kourallinentilliä ja sitruunaa
 
 
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Poista nahka siikafileestä ja suikaloi filee. Kaada suikaleet kulhoon.

Pese sitruunat ja raasta yhden sitruunan keltainen kuoriosa ohuesti. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuoriraaste ja mehu siikasuikaleiden ja sipulin joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja pane jääkaappiin 2–4 tunniksi. Sekoita siikasuikaleita pari kertaa marinoimisen aikana.

Sekoita kastikkeen aineet. Kaada siikasuikaleet siivilään ja valuta hyvin. Pane suikaleet kastikkeen kanssa kerroksittain ruukkuun tai tarjoiluastiaan. Peitä ja anna olla viileässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla ja tarjoa salaatin tai kuitupitoisen ruisleivän kanssa.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000