Resepti
Ruispaneroidut ahvenfileet
Arvio: 3.5 / 5
Ahven, ruis ja sinihomejuustoperunat – tästä ei suomalainen maku parane!
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
10 | hapankorppua | |
1,25 | tl | suolaa |
0,5 | tl | rouhittua mustapippuria |
2 | kananmunaa | |
600 | g | ahvenfileitä |
Paistamiseen | ||
---|---|---|
50 | g | voita tai margariinia |
Kastike | ||
1 | prk | kevytranskankermaa tai ruokajogurttia (200 g) |
0,5 | dl | tuoretta tilliä silppuna |
2 | rkl | sinappia |
1 | rkl | sitruunamehua |
1 | tl | siirappia |
0,25 | tl | suolaa |
Tarjoiluun | ||
1 | pss | Apetit Uunivalmiita Sinihomejuustoperunoita (á 750 g) |
Valmistusohjeet
1. Rouhi hapankorput. Kaada rouhe lautaselle ja sekoita joukkoon mausteet. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vispaa rakenne rikki. Kuumenna reilu nokare rasvaa pannussa. Kastele kalafileet kananmunassa ja pyöräytä ne hapankorppu-mausteseoksessa. Paista rapeiksi ja ruskeiksi molemmilta puolilta.
3. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa kastike kalafileiden ja pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyjen sinihomejuustoperunoiden kanssa.
5. Vinkki! Oikaise ruuanvalmistuksessa tai jatka tarvittaessa omaa saalista käyttövalmiilla kalapihveillä!