Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Puolukkajäädyke, kuuma marjakastike

Puolukkajäädyke, kuuma marjakastike

Arvio: 3/5
Kirpeyttä ja makeutta sopivassa suhteessa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
10 annosta

Ainekset

200 g suomalaisia pakastepuolukoita
(3 cl marjalikööriä)
2 kananmunaa
1,5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
60 g vaaleanpunaisia marenkeja
 
Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
1 dl jäisiä suomalaisia pakastepuolukoita
 
Kastike:
200 g suomalaisia pakastemustikoita
0,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
 
 
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Soseuta sulaneet puolukat ja likööri sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa. Ota kolme vatkauskulhoa esiin. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet tomusokerista ja jatka vatkaamista kunnes valkuaisvaahto on todella kiinteää. Yhdistä keltuaiset ja loppuosa tomusokerista ja vatkaa seos vaaleaksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot ja puolukkasose. Ota puolentoista litran (tasapohjainen tai tähden mallinen) kakkuvuoka ja asettele puolet marengista tai vaahtokarkkipaloista vuokaan. Kaada jäädykeseos päälle ja työnnä loput marengit seokseen. Peitä kelmulla ja pane pakastimeen vuorokaudeksi. Kumoa jäädyke kastelemalla vuoka kiehuvan kuumaan veteen.

Marjakastike: Laita mustikat ja sokerit mikrouunin kestävään, suureen kulhoon. Kuumenna täydellä teholla kunnes seos kuplii kunnolla. Soseuta.

Koristele jäädyke kermavaahdolla ja puolukoilla. Tarjoa kuuman mustikkakastikkeen kanssa.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000