Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Puolukka-uuniomenat

Puolukka-uuniomenat

Arvio: 5/5
Puolukasta ja omenasta paistuu maukas jälkiruoka.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta

Ainekset

4 keskikokoista omenaa
4 kaurakeksiä
200 gvalkoista suklaata
0,5 tl inkivääriä
2 dl suomalaisia pakastepuolukoita
1 dlmantelilastuja
2 rklNeito Rypsiöljyä™ vuoan voitelemiseen
 
Tarjoiluun:
3 dlvaniljajäätelöä
 
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Poista omenoista kota omenaporalla. Leikkaa omenat vaakasuoraan noin 0,5-1 cm paksuiksi viipaleiksi. Murskaa keksit ja valkosuklaa. Sekoita murskan joukkoon inkivääri.

Kokoa omenaviipaleet omenan muotoon kevyesti voideltuun pieneen uunivuokaan siten, että jätät käyttämättä alimmaiset 1-2 omenarengasta. Ripottele väleihin keksi-valkosuklaamuruseosta. Täytä lopuksi kodanpaikka lopulla muruseoksella ja puolukoilla. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Vinkki! Paketoi uuniomenat folioon ja kypsennä nuotion tuhkassa.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000