Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Puolukka-omena-pekaanipähkinäkakku

Puolukka-omena-pekaanipähkinäkakku

Arvio: 5/5
Puolukka tuo kaivattua raikkautta makeaan pekaanipähkinäkakkuun.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
10 palaa

Ainekset

175 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
120 g ranskankermaa
1,5 dl suomalaisia pakastepuolukoita
2 omenaa
1 dlpekaanipähkinöitä
2 tl sokeria
2 tl kanelia
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen seosta välillä vispaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, kaneli ja pähkinärouhe. Nostele kuiva-aineseos, jäiset puolukat ja ranskankerma rasva-sokeri-kananmunavaahtoon.

Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperipalalla tai voitele vuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle puolukoita. Asettele päälle omenanpuolikkaita ja muutama pekaanipähkinä. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Paista 160 asteisessa uunissa 1 tunti 30 minuuttia.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000