Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Punajuurikranssi

Punajuurikranssi

Arvio: 4/5
Näyttävä ja ruokaisa kranssi punajuurigratiinista on helppo valmistaa.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
10 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 pkt (600 g)iso lehtitaikinalevy
1 ps (750 g) Apetit Punajuurigratiini
2 rkl perunajauhoa tai maissitärkkelylstä
 
Päälle:
1 kananmuna haarukalla sekoitettuna
1 dl saksanpähkinää rouhittuna
1 dl sinihomejuustoa muruina
 
Lisäksi tarvitset:
vehnäjauhoja
puutikkuja
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Siirrä punajuurigratiini mikroaaltouunin kestävään kulhoon ja kypsennä täydellä teholla 10 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumennusta 5 minuuttia.

Jäähdytä punajuuriseos. Sekoita joukkoon tärkkelysvalmiste.

Kauli taikinalevy jauhotetulla työtasolla laakeammaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta taikinalevy sen päälle. Ota esille tarjoiluvati ja hahmottele sen avulla sopivan kokoinen ympyrä, jolle lusikoit punajuurigratiinin. Jaa päälle pähkinä- ja sinihomejuusto.

Leikkaa keskusta kolmioiksi. Leikkaa ulkokehälle harvakseltaan kolmioita ja lyhennä niiden väliin jäävät taikinanosat puoleen pituuteen. Peitä punajuuritäyte nostamalla ensin lyhennetyt taikinaläpät ylös, seuraavaksi ulkokehän kolmiot ja viimeiseksi sisäkehän kolmiot. Tue taikinankulmat pitkillä puutikuilla ja sipaise kranssin pinta kananmunalla.

Kypsennä 225-asteessa kiertoilma-alalämpö -toiminnolla uunin alaosassa noin 15 minuuttia tai tasalämmöllä 225-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

Poista kaikki puutikut kranssin jäähdyttyä. Tarjoa salaatin tai lämpimän kasviswokin kera.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000