Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Porkkanafudge

Porkkanafudge

Arvio: 5/5
Kauniin toffeen väriset fudget sisältävät porkkanaa ja talvisia mausteita. Tee kuutioiksi leikattava seos tai jätä notkeammaksi ja käytä porkkanakakun kuorruttamiseen.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
12 annosta

Ainekset

½ ps (á 200 g) Apetit Pikkuporkkanaa
1/2 tlk (á 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl fariinisokeria
500 g valkoista suklaata
1/4 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/5 tljauhettua muskottipähkinää
 
Tarjoiluun:
tomusokeria
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Vuoraa leipävuoka sisältä alumiinifoliolla.

Kuumenna porkkaa mikroaaltouunissa viitisen minuuttia. Siirrä porkkanat ja kondensoitu maito tehosekoittajaan ja jauha sileäksi seokseksi. Siirrä seos ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen keskilämmöllä, seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa.

Sulata mikroaaltouunissa valkosuklaa pienissä jaksoissa. Sekoita välillä, jotta havaitset, milloin suklaa on sulanut.

Kaada suklaasula porkkanaseokseen, mausta ja kaada folioituun vuokaan.

Nosta jääkaappiin seuraavaan päivään. Nosta fudge huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Puuteroi palat tomusokerilla aseteltuasi ne tarjoiluvadille.

Vinkki! Jos jätätt fudgesta pois fariinisokerin ja 100 g valkosuklaata, saat ihanan notkean tahnan, jota voit käyttää porkkanakakun kuorruttamiseen.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000