Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Pinaattituorepasta

Pinaattituorepasta

Arvio: 5/5
Tuorepasta on ruokaisaa. Varaa sitä noin 120 g per ruokailija.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Taikina:
4 dlhienoksi jauhettua vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 palaaApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa pinaattipastan ainekset kulhoon ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Käytä jauhoja sen verran, että saat kostean, sormiin tarttumattoman taikinan. Voit sekoittaa taikinan yleiskoneella taikinakoukulla. Saat murumaisen taikinan, työstä se työtasolla palloksi.

Teitpä taikinan käsin tai koneella, työstä siitä silkkinen venyttelemällä ja muotoilemalla sitä käsissä kymmenisen minuuttia.

Muovaa taikinasta tanko, kääri se tuorekelmuun ja nostaa kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Kaulitse pasta työtasolla tai työstä se halutun paksuiseksi pastakoneella koneen telojen väliä vaihdellen seuraavasti. Ota pinaattipastasta pala ja työstä se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhota palan pinnat kevyesti ja veivaa se pastakoneesta läpi telavälin ollessa suurimmillaan. Jauhota pastan pintaa, pienennä telojen väliä ja etene näin kunnes telaväli on pienimmillään. Taittele tämän jälkeen pastalevy pituussuunnassa puoliksi, ja uudelleen puoliksi ja vielä uudelleen, kunnes saat neliön muotoisen taikinalevyn. Käännä levyä 90 astetta, säädä telaleveys suurimmilleen ja työstä pasta jälleen telojen välistä, kunnes pasta on silkkistä ja siistiä. Jos reunat murtuilevat, taita uudelleen, kasvata telojen väliä ja veivaa pasta telojen läpi. Nauhapasta ja lasagne saa jäädä hiukan paksummaksi mutta raviolin pasta saa olla ohuen ohutta.

Lasagnelevyt: Tee pastasta telalla ohuita levyjä. Leikkaa ne suorakulman mallisiksi paloiksi ja käytä lasagnen valmistukseen. Tuorepastasta valmistettu lasagne kypsyy jo puolessa tunnissa.

Tagliatelle eli nauhapasta: Tee pastasta ensin ohuita levyjä ja vaihda sitten pastakoneeseen nauhapastan leikkaava tela. Jos et keitä pastaa heti, asettele pastanauhat kuivumaan puutangolle tai pyöräytä nauhapasta sormien ympärillä rullalle ja nosta kuivumaan kevyesti jauhotetulle keittiöliinalle. Jos keittiössäsi kaapistot sijaitsevat 90-asteen kulmassa, voit panna puutangon kulmaan ja riiputtaa pastaa siinä 1-2 tuntia. Säilytä munaa sisältävä tuorepasta tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Käytä pasta parin päivän sisällä.

Kypsennä pinaattipasta kiehuvassa, napakasti suolatussa vedessä. Keittoaika riippuu pastan paksuudesta ja muodosta ja vaihtelee 2-4 minuutin välillä.

Taikinassa voi myös käyttää durumvehnäjauhoja tai vehnäjauhon ja durumvehnäjauhojen sekoitusta.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000