Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Pinaattiset katesämpylät

Pinaattiset katesämpylät

Arvio: 0/5
Tee taikina ajoissa jääkaappiin ja paista kuumat sämpylät juhla-aterialle.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
12 kpl

Ainekset

1 dl Apetit Kotimainen Pinaattia
3 dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 l vehnäjauhoja
2 rkl Apetit-rypsiöljyä
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sulata pinaatti mikroaaltouunissa.

Mittaa ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa huolella kimmoisaksi taikinaksi.

Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puoli tuntia.

Muotoile taikinasta 12 isoa, useampi pieni tai pikkuruisia sämpylöitä. Huomioi koko paistoajassa! Kohota uunipellillä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Voit pitää taikinan jääkaapissa ja paistaa siitä kahden päivän sisällä ohuita leipäsiä paistinpannulla miedolla lämmöllä ilman rasvaa. Tai pyöritä taikina sämpylöiksi, kohota ja paista.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000