Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Paahdetut uunijuurekset ja siika

Paahdetut uunijuurekset ja siika

Arvio: 0/5
Uunijuureksista ja siiasta tulee keveä ateria.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
2 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 ps (500 g) Apetit Kotimainen Peruna & Uunijuurekset
2 rklApetit Sitruuna-basilika rypsiöljy
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1/2 fenkolia
1 sitruuna
1 reilu (noin 700 g) siika perattuna (*
1 rklvoita
1 rklApetit Sitruuna-basilika rypsiöljy
Liemi:
2 dl vettä
1 dl kasvirasvakermaa
1 rkl kalafondia
1 tl rakuunaa
lehtipersiljaa
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Suomusta siika, huuhtele ja kuivaa. Ripottele kalan sisälle ja päälle mausteeksi suolaa. Jätä maustumaan.

Avaa uunijuurespussi ja lorauta sisälle kasviöljy. Sekoittele ja jaa juurekset öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele mausteeksi suolaa. Paista 15 min uunin keskitasolla 225 asteessa.

Lohko fenkoli. Puolita sitruuna. Paista kasviksiin kaunis väri pannulla voi-kasviöljyseoksessa.

Nosta siika, sitruuna ja fenkoli uuniin kasvisten kanssa samalle uunipannulle. Jatka paistamista 225-asteessa 10 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle ja ota kasviksiin ja kalaan kaunis väri noin 5 minuutissa.

Sekoita paistinpannulla liemi ja kuumenna se. Lisää kala-juuresvadille ja kastikkeeseenkin lehtipersiljaa ja syö kuumana.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000