Resepti

Nieriäpihvit ja Caesar-salaatti

Arvio: 5 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Nieriäpihvit ja Caesar-salaatti

Ainekset

600gnieriää kokonaisena tai fileenä
2rklApetit-rypsiöljyä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Salaattiin
2kplroomansalaattiruukkua
2dlvaaleita leipäkuutioita
1rklApetit-rypsiöljyä
50gparmesanjuustoa lastuina
Kastike
4kplanjovisfileetä
3rklsitruunamehua
1,5rklDijon-sinappia
2tlworcestershirekastiketta
2valkosipulinkynttä
1dloliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Huuhtele salaatinlehdet ja revi ne tarjoilukulhoon. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla kasviöljyssä rapeiksi. Soseuta anjovisfileet kulhon pohjalla haarukalla. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Nostele salaattikastike salaatinlehtien joukkoon, annostele lautasille ja jaa päälle leipäkrutongit sekä parmesanjuustolastut.

2. Leikkaa nieriästä poikittain noin 2 cm paksuisia viipaleita (kokonainen, perattu nieriä) tai annospaloja (filee) ja paista ne parilalla tai paistinpannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta nieriäpihvit salaattiannoksiin ja tarjoa heti.

3. Vinkki! Helpoimmin ja ehkäpä edullisimmin pääset käyttämällä valmista Caesar-salaattisettiä, mutta lisää annoksiin hiukan reilumpia juustolastuja.

Reseptin tuotteet