Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Napoleonin leivokset

Napoleonin leivokset

Arvio: 3/5
Makeaa ja puolukan kirpakkaa samassa, rapeassa ja lehtevässä leivoksessa - moni ei voi vastustaa!
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
16 annosta

Ainekset

1 prk (400 g) lehtitaikinalevyjä
 
Täytteen vaniljakiisseli:
2,5 dl maitoa
0,4 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl Maizenaa
30 g voita tai margariinia
2 tl vaniljasokeria tai
1/2vaniljatankoa
 
Lisäksi täytteeseen:
3 dl vispikermaa
200 g suomalaisia pakastepuolukoita
 
Kuorrutus:
1,5 dl tomusokeria
3 tl sitruunamehua
(pinkkiä elintarvikeväriä)
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Paista viotaikinalevyt sellaisenaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes levyt ovat lehteviä ja vaaleanruskeita. Jäähdytä.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kiisseliä varten maito, sokeri, keltuainen ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä minuutti ja nosta kattila liedeltä.

Sekoita joukkoon rasva ja vaniljasokeri. tai vaniljatangon raavittu sisusta. Jäädytä kiisseli.

Vaahdota vispikerma ja sekoita se jäähtyneen vaniljakastikkeen joukkoon.

Sekoita kuorrutuksen aineet. Käytä varovasti elintarvikeväriä, jotta saat hempeän lopputuloksen.

Leikkaa taikinapohjat halki ja kolmeen palaan. Kokoa paloista, kerma-vaniljakastikeseoksesta sekä puolukoista leivokset. Aseta päällimmäiseksi pala paistettua voitaikinaa ja sipaise sille kuorrutetta. Viimeistele annokset lisäpuolukoilla.

Sekoita kuorrutuksen aineet. Käytä varovasti elintarvikeväriä, jotta saat hempeän lopputuloksen.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000