Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Mustikkavanukas

Mustikkavanukas

Arvio: 4/5
Tee mustkoista vanukas illalla jääkaappiin ja syö aamulla marjojen ja hedelmien kanssa.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta

Ainekset

1 dl chian siemeniä
4 dl mantelimaitoa
 
Päälle:
2rklsuomalaisia pakastemustikoita
1 kiivi
1 rklvaahterasiirappia
 
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sekoita chian siemenet ja mantelimaito. Annostele seos tarjoiluastioihin ja anna turvota kylmässä vähintään 20 minuuttia.

Annostele päälle mustikkaa ja kuoritusta kiiwistä leikattuja kuutioita tai lohkoja. Makeuta valuttamalla annoksille hunajaa tai vaahterasiirappia.

Vinkki! Voit tehdä ison annoksen chia-mantelimaitoseosta purkkiin jääkaappiin ja lusikoida seosta puuroon, smoothieen ja jogurttiin. Seos säilyy kylmässä viisi päivää. Jos kuulut riskiryhmään, keitä chia-mantelimaitoa kolme minuuttia ja jäähdytä. Keittäminen ei heikennä lopputulosta millään lailla.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000