Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Arvio: 4/5
Aina maistuva mustikkapiirakka ei ole sesongista kiinni kun on varannut pakkaseen mustikoita
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
9 annosta

Ainekset

Taikina:
175 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja tai,
1/2 tl leivinjauhetta
 
Päälle kananmunaton täyte:
200 g suomalaisia pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
 
tai vaihtoehtona kermaviilinen, kananmunaa sisältävä täyte:
200 g suomalaisia pakastemustikoita
1 tlk (200g) kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon.

Taputtele taikina piirasvuokaan kostein käsin. Jaa päälle jäiset mustikat. Siivilöi mustikoiden päälle perunajauho ja keinuttele vuokaa tai liikuttele marjoja lusikalla, kunnes perunajauho ympäröi marjat.

Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ota kypsä piiras uunista ja ripottele päälle sokeri.

Vinkki! Koska gluteenittomassa jauhoseoksessa ei ole sitko-ominaisuuksia, voit oikaista taikinan teossa. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi käsivatkaimella.

Voit käyttää myös valmistaikinaa pohjaan. Ja käyttää täytteenä kermaviilistä täytettä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000