Resepti

Mokkapalat ja marjasiirappi

Arvio: 3.7 / 5

Ilahduta itseäsi, perhettä tai vaikkapa työkavereita paistamalla mokkapalat! Herkutelkaa ne yhdessä marjasiirapin kera.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 20 palaa

Mokkapalat ja marjasiirappi

Ainekset

Taikina:
200gmargariinia
1,5dlvettä
4kananmunaa
3dlsokeria
4,5dlvehnäjauhoja
0,5dlkaakaojauhetta
2tlleivinjauhetta
Kuorrutus:
1pkttomusokeria
2rklkaakaojauhetta
0,5dlvahvaa kahvijuomaa
75gmargariinia sulatettuna
Pinnalle:
0,5dlnonparelleja
Marjasiirappi:
200gsuomalaisia pakastemustikoita
3dlvettä
2dlsokeria

Valmistusohjeet

1. Voitele leivinpaperi margariinilla ja siirrä se uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Paloittele margariini kattilaan, kaada vesi päälle ja kuumenna kunnes margariini on sulanut.

3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos munavaahtoon margariini-vesiseoksen kanssa vuorotellen. Levitä taikina pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakkulevyn keskeltä ennen uunista ottoa. Jäähdytä.

5. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja levitä kuorrutus haalean kakkulevyn pinnalle. Ripottele nonparellit välittömästi päälle. Paloittele.

7. Pane jäiset marjat ja vesi kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia. Siivilöi.

8. Kaada mehu takaisin kattilaan, lisää sokeri ja keitä nestettä haihduttaen noin 15 minuuttia, kunnes mehusta ja sokerista muodostuu siirappi. Jäähdytä. Siirappi sakenee jäähdytyksen aikana. Tarjoa mustikkasiirappi tai marjasiirappi mokkapalojen kastikkeena.

10. Vinkki! Mansikkasiirappi sopii hyvin leivonnaisten, jälkiruokien ja jäätelön kastikkeeksi ja sillä voi maustaa boolit, kylmät ja kuumat juomat sekä pirtelöt.