Resepti

Lohivartaat

Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua mutta ovat kerrassaan herkullisia.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Lohivartaat

Ainekset

1rsvalkokatkatkaravun pyrstöjä (à 400/170 g)
0,5lohifilee
BBQ-kastike:
4rklketsuppia
4rklananasmehua
3,5rklfariinisokeria
1rkltomaattipyreetä
2,5tlChipotle Tabasco maustekastiketta
Tarjoiluun:
1dlpuolukoita
1prkranskankermaa
Muuta:
pitkiä varrastikkuja

Valmistusohjeet

1. Pane varrastikut kylmään veteen turpoamaan.

2. Valmista ensin BBQ-kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kasariin ja kuumenna. Keitä kokoon hetkinen.

3. Leikkaa lohifilee haarukkapaloiksi. Valuta valkokatkaravunpyrstöt.

4. Kääri lohipalat ja katkaravut graavilohisiivuihin. Käytä cocktail-tikkuja apuna tai pujota valkokatkarapu-graavilohikääröt kahteen puuvartaaseen.

6. Aseta grilliritilälle reilu pala foliota. Nosta valkokatkarapu-graavilohikääröt foliolle ja grillaa kuumiksi. Sivele kääröille kastiketta, ummista folio, nosta grillin laidalle ja anna tekeytyä viitisen minuuttia. Sekoita tarjolle Puolukka-ranskankerma ja salaatti.

8. Vinkki! Voit kypsentää valkokatkarapu-graavilohikääröt myös uunissa 230-asteessa 10-15 minuuttia.