Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Lohipastrami

Lohipastrami

Arvio: 4/5
Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
12 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 reilu Apetit Lohifilee (*
1 rkl karkeaa merisuolaa
 
Päälle:
1 tlkorianterinsiemeniä
1/2 tl sinapinsiemeniä
1/4 tl mustapippuria
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Leikkaa kalafileen pääpuolesta pitkittäin kaksi noin 20 sentin mittaista ja 4–5 sentin paksuista tankoa. Käytä loppuosa kalasta ruokiin.

Ripottele suola lautaselle. Pyörittele lohitangot tasaisesti suolassa. Kääri kala tiukasti kelmuun. Pyöreän pastramitangon saat sulkemalla käärön karamellin tavoin päistä pyörittäen. Nosta paketit jääkaappiin tunniksi.

Rouhi päälle tulevat mausteet kevyesti morttelissa. Ota lohitangot jääkaapista ja huuhtele ne suolasta. Kuivaa puhtaaseen liinaan tai talouspaperiin. Kierittele kalatangot mausteseoksessa.

Paista tankoja kuumalla pannulla ilman rasvaa yhteensä runsaan minuutin ajan tasaisesti kaikilta puolilta, kunnes pinta hiiltyy muutaman millimetrin osalta.

Pyöritä lohitangot uudelleen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Viipaloi ohueksi ja tarjoa alkupalana, hyvän tumman leivän päällä tai kokoa salaatiksi ruokaisaksi kalasalaatiksi rentoon noutopöytään.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000