Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Lihamureke

Lihamureke

Arvio: 4/5
Kasvistäytteinen lihamureke on juhlavampi tapa tarjota jauhelihaa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
10 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 ps (500 g) Apetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitus
1 rkl Neito Rypsiöljyä™
800 g naudanpaisti jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 ½ tl paprikajauhetta
1 ½ tl rouhittua mustapippuria
Täyte:
1 ps (250 g) Apetit Kotimainen -porkkanaviipaleita
100 g Koskenlaskija-juustoa tai juustoraastetta
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Pehmitä jäiset peruna-sipulisuikaleet kasviöljytilkassa paistinpannussa miedolla lämmöllä, sekoittele pannun sisältöä silloin tällöin. Kaada kulhoon ja jäähdytä haaleaksi.

Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet ja sekoita mureketaikina. Painele kaksi kolmasosaa taikinasta voidellun, pitkänomaisen uunivuoan (noin 1 ½ l) pohjalle ja reunoille. Levitä puolet porkkanoista, juustoraaste (jääkaappikylmän Koskenlaskija-juuston voi raastaa karkeaksi) ja loput porkkanat taikinan päälle vuokaan. Peitä täyte lopulla mureketaikinalla.

Paista uunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Tarjoa mureke suoraan uunivuoasta tai kumoa se hiukan jäähtyneenä tarjoiluvadille. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000