Resepti
Lanttukakkupalat
Arvio: 5 / 5
Olisitko arvannut, että lantusta tulee näin maukas kakku? Uusi tapa käyttää lanttua. Yllättävän hyvää! Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 16 palaa
Ainekset
150 | g | lanttua raastettuna |
3 | kananmunaa | |
175 | g | sokeria |
100 | g | maustamatonta luonnonjugurttia |
100 | ml | Apetit-rypsiöljyä |
2 | tl | vaniljasokeria |
250 | g | vehnäjauhoja |
2 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | soodaa |
2 | tl | jauhettua muskottipähkinää |
0,5 | tl | suolaa |
100 | g | voita tai leivontamargariinia |
1 | dl | tomusokeria |
saksanpähkinöitä |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Voitele ja vuoraa 23 cm kakkuvuoka. Vatkaa munat, sokeri, jugurtti, kasviöljy sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää lantturaaste.
2. Nostele sekaan jauhot, leivinjauhe, sooda, muskottipähkinä sekä suola ja sekoita kevyesti.
3. Kaada taikina vuokaa ja kypsennä uunissa noin 25-30 min. Jäähdytä vuoassa 10 min ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
4. Valmista kuorrute vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kuohkeaksi seokseksi. Rouhi päälle saksanpähkinöitä.