Resepti

Lanttukakkupalat

Arvio: 5 / 5

Olisitko arvannut, että lantusta tulee näin maukas kakku? Uusi tapa käyttää lanttua. Yllättävän hyvää! Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 16 palaa

Lanttukakkupalat

Ainekset

150glanttua raastettuna
3kananmunaa
175gsokeria
100gmaustamatonta luonnonjugurttia
100mlApetit-rypsiöljyä
2tlvaniljasokeria
250gvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlsoodaa
2tljauhettua muskottipähkinää
0,5tlsuolaa
100gvoita tai leivontamargariinia
1dltomusokeria
saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet

1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Voitele ja vuoraa 23 cm kakkuvuoka. Vatkaa munat, sokeri, jugurtti, kasviöljy sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää lantturaaste.

2. Nostele sekaan jauhot, leivinjauhe, sooda, muskottipähkinä sekä suola ja sekoita kevyesti.

3. Kaada taikina vuokaa ja kypsennä uunissa noin 25-30 min. Jäähdytä vuoassa 10 min ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

4. Valmista kuorrute vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kuohkeaksi seokseksi. Rouhi päälle saksanpähkinöitä.