Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kasvislastut ja punajuurimajoneesi

Kasvislastut ja punajuurimajoneesi

Arvio: 0/5
Leikkaa kesän kasvikset ohuen ohuiksi lastuiksi mandoliinilla. Tee tarjolle majoneesi ja värjää se hempeän pinkiksi punajuurella. Tarjoa alkupalana grilliruokaa odottaville.
Valmistusaika: alle 15 minuuttia
4 annosta

Ainekset

Kasvikset:
retikkaa
mangoldia
endiiviä
retriisejä
fenkolia
 
Vegaani majoneesi:
½ dl maustamatonta soijamaitoa
2 dl Apetit-rypsiöljyä
½ rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
Apetit Kotimainen Punajuurilohkojen lientä

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa soijamaito kapeaan kannuun tai tehosekoittajaan. Vispaa soijamaitoa sauvasekoittajalla tai tehosekoittajassa ja valuta samanaikaisesti joukkoon kasviöljy ohuena nauhana. Kun seos on sakeaa, lisää omenaviinietikka tai sitruunamehu tai tilkkaset molempia. Mausta suolalla ja pippurilla. Värjää majoneesi punajuuriliemellä. Saat sitä helposti poimimalla Apetit-kasvispakastepussista muutaman punajuurilohkon ja kypsentämällä ne mikroaaltouunissa kulhossa vesitilkkasessa.

Pese ja viipaloi kasvikset varovasti mandoliinilla. Käytä sormisuojaa, ettet satuta sormiasi!

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000