Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kalahyytelö

Kalahyytelö

Arvio: 4/5
Kermainen kalahyytelö sopii vaikka juhlapöytään, eikä ole vaikea valmistaa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
12 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

4 liivatelehteä
300 g Apetit Kotimainen kuhafileetä (*
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1 dl vettä
250 g Apetit Savustettu Kirjolohifileetä kuutioituna
1 purjo ohuina viipaleina
1 rkl Neito Rypsiöljyä™
12 isoa basilikanlehteä
1 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) ruokajogurttia
2 tl sitruunan mehua
 
 
Koristeluun:
1 dlApetit Katkarapuja valutettuna
1/2 dlpurjosuikaleita
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Tunnustele kuhafileen pystyruodot sormin ja leikkaa ne pois terävällä veitsellä. Kuutioi fileet ja pane ne pieneen kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada vesi päälle. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, ota kuhakuutiot pois liemestä ja siirrä jäähtymään.

Valuta liivatelehdet hyvin ja liuota liivatteet kuumaan kuhan kypsennysliemeen. Pehmitä purjoviipaleet kasviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä. Sekoita silputut basilikanlehdet purjoviipaleisiin. Pane kuha- ja savulohikuutiot purjo-basilikaseoksen kanssa kerroksittain pitkänomaiseen kakkuvuokaan.

Vaahdota kerma, lisää ruokajogurtti, sitruunamehu, suola, pippuri ja jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva kala-liivateliemi kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan, peitä vuoka ja pane se jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kumoa hyytelö tarjoiluvadille kastamalla vuoka nopeasti kiehuvan kuumaan veteen. Koristele katkaravuilla ja purjosuikaleilla. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000