Resepti

Kala-ceviche

Arvio: 5 / 5

Paahdetulla ruisleipäviipaleella tarjoiltu, raikas ceviche syntyy limemarinoidusta graavisiiasta, paprikasta tai tomaatista sekä mausteista.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Laktoositon Maidoton
Kala-ceviche

Ainekset

3pktApetit graavisuolattua siikafileesiivua (à 150 g)
1dlpieniä paprika tai tomaattikuutioita
1sitruuna
0,5tlrouhittua mustapippuria
12varrellista kaprista
3rkloliiviöljyä
3rkltilliä silputtuna
Tarjoiluun:
8paahdettua ruisleipää
8varrellista kaprista
1rkltilliä

Valmistusohjeet

1. Suikaloi siikafileesiivut ja pane ne kulhoon. Lisää paprika- tai tomaattikuutiot, sitrusmehu ja pippuri. Poista kapriksista varret ja hienonna marjat. Lisää kapris- ja tillisilput. Sekoita, peitä kelmulla ja pane 1–2 tunniksi viileään maustumaan.

2. Paahda ruisleipäviipaleet ja pane ne lautasille. Annostele siikaseos leipäviipaleiden päälle. Koristele leivät kapriksilla ja tillillä. Kalacevichen voi annostella myös renkaan avulla.