Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Jääpuolukoita kuuman kinuskikastikkeen kanssa

Jääpuolukoita kuuman kinuskikastikkeen kanssa

Arvio: 3/5
Ihanan makea kinuskikastike pehmentää jäänraikkaiden puolukoiden hapokkuutta. Herkkusuu kruunaa tämän vielä kermavaahdolla.
Valmistusaika: alle 15 minuuttia
10 annosta

Ainekset

3 prk (á 2 dl) valmista kinuskikastiketta
800 g suomalaisia pakastepuolukoita
 
Vegaani kinuskikastike:
2 dl kaura- tai soijakermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl margariinia
 
 
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Ota puolukat huoneenlämpöön 20–30 minuutiksi ennen tarjoilua. Kuumenna kinuskikastike kattilassa tai mikrouunissa. Jaa hiukan sulaneet puolukat jälkiruokalautasille. Valuta kuuma kinuskikastike puolukoiden päälle juuri ennen tarjoilua. Voit viimeistellä annokset kerma- tai vaniljakastikevaahdolla.

Vinkki! Vegaanille voit keitellä kinuskikastikkeen kaura- tai soijakermaan.

Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa noin 15 minuuttia. Anna kiehua ja sekoita melkein koko ajan. Seos on valmis kun se muuttuu sakeaksi. Lisää joukkoon margariini.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000