Resepti

Hernelevite

Arvio: 3.8 / 5

Herneestä ja rahkasta saa vähärasvaisen, proteiinipitoisen levitteen leiville.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Hernelevite

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (à 200 g)
1dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
1prkrahkaa (250 g)
2tlrypsi- tai seesamiöljyä
2tlDijon-sinappia
Lisäksi halutessasi
0,5dlmaustamatonta jogurttia

Valmistusohjeet

1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Jogurttilisäys helpottaa seoksen soseuttamista, mutta tahnasta tulee tällöin juoksevampaa.

2. Käytä tahna leivän päällä levitteenä.