Resepti
Graavilohileipä
Arvio: 3.2 / 5
Graavilohileipä on simppeli eväs.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pkt | Apetit Perinteinen Graavilohta (150 g) |
4 | palaa ruisleipää (kansi- ja päällipuoli per ruokailija) | |
1 | rkl | kasvirasvalevitettä |
1 | tl | tilliä |
Jos graavaat lohen itse, tarvitset | ||
---|---|---|
1 | kg | Apetit Lohta ruodottomana fileenä |
2 | rkl | merisuolaa |
2 | tl | sokeria |
1 | tl | karkeaksi rouhittua valkopippuria |
1 | tl | tilliä |
Valmistusohjeet
1. Avaa graavilohipakkaus. Kun siivut saavat hetken ilmaa, saat ne paremmin irti toisistaan.
2. Sipaise ruisleiville kasvirasvalevitettä ja silppua päälle tilliä. Jaa leiville graavilohi ja pane palat vastakkain. Kääri voipaperiin ja pakkaa kylmälaukussa eväiksi.
4. Jos graavaat lohen itse, tee kuten graavi perinteisesti tehdään: Nosta lohifilee voipaperille. Ripottele kalalle suola, sokeri ja pippurit. Saksi päälle reilusti tilliä. Kääräise kala tiukaksi paketiksi ja nosta kylmään. Anna kalan graavautua seuraavaan päivään. Kun käytät graavilohen, kaavi tillit syrjään ja leikkaa lohesta ohuita siivuja. Koristele tuoreella tillillä.