Resepti

Graavilohileipä

Arvio: 3.2 / 5

Graavilohileipä on simppeli eväs.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton
Graavilohileipä

Ainekset

1pktApetit Perinteinen Graavilohta (150 g)
4palaa ruisleipää (kansi- ja päällipuoli per ruokailija)
1rklkasvirasvalevitettä
1tltilliä
Jos graavaat lohen itse, tarvitset
1kgApetit Lohta ruodottomana fileenä
2rklmerisuolaa
2tlsokeria
1tlkarkeaksi rouhittua valkopippuria
1tltilliä

Valmistusohjeet

1. Avaa graavilohipakkaus. Kun siivut saavat hetken ilmaa, saat ne paremmin irti toisistaan.

2. Sipaise ruisleiville kasvirasvalevitettä ja silppua päälle tilliä. Jaa leiville graavilohi ja pane palat vastakkain. Kääri voipaperiin ja pakkaa kylmälaukussa eväiksi.

4. Jos graavaat lohen itse, tee kuten graavi perinteisesti tehdään: Nosta lohifilee voipaperille. Ripottele kalalle suola, sokeri ja pippurit. Saksi päälle reilusti tilliä. Kääräise kala tiukaksi paketiksi ja nosta kylmään. Anna kalan graavautua seuraavaan päivään. Kun käytät graavilohen, kaavi tillit syrjään ja leikkaa lohesta ohuita siivuja. Koristele tuoreella tillillä.