Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Couscous-kasvissalaatti

Couscous-kasvissalaatti

Arvio: 5/5
Ruokaisampi salaattivaihtoehto tuoreilla yrteillä höystettynä. Paras kastike syntyy jogurtista.

Löydät tämän reseptin myös Apetitin uudesta Njam-sovelluksesta. Suunnittele vaikka koko viikon ateriat ja saat valmiin ostoslistan!
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta

Ainekset

140 kcal/annos
48 kcal/100 g
 
2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
100 g (2 dl) couscous-suurimoita
1 ps (200 g) Apetit Herne-maissi-paprikaa
 
Vadille:
erivärisiä salaatteja
100 g kesäkurpitsaa
kourallinen sileälehtistä persiljaa
1/2 rskirsikkatomaatteja
 
Kastike 1.
1 prk (200 g) ruoanvalmistusjogurttia
½ sitruunan mehu
½ t rakuunaa
½ tl yrttisuolaa
ripaus mustapippurirouhetta
 
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Murenna kasvisliemikuution puolikas veteen ja kiehauta se. Lisää suurimot ja nosta kattila liedeltä. Anna suurimoiden hautua kypsäksi kannen alla n. 5 minuuttia. Jäähdytä suurimot hyvin.

Lisää joukkoon hieman kohmeinen Herne-maissi-paprikasekoitus ja pieniksi kuutioiksi leikattu kesäkurpitsa.

Leikkaa munakoiso siivuiksi pituussuunnassa. Jaa viipaleet tasolle ja ripottele päälle suolaa. Taputtele munakoisoviipaleet kuiviksi 10 minuutin kuluttua ja pariloi ne pannulla tai grillissä raidallisiksi.

Asettele salaatinlehdet pediksi laakealle vadille ja kaada sekoitettu salaatti niiden päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.

Vinkki! Jos haluat herkun olevan täysin vegaani, käytä kastikkeena jogurtin sijaan mustapippurilla maustettua NEITO™ -rypsiöljyä, hummusta tai guacamolea.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000