Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Chilisilakat kasvispedillä

Chilisilakat kasvispedillä

Arvio: 4/5
Silakat ovat suomalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan. Tälläkertaa ne saavat potkua chilistä ja raikkautta kasviksista.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
4 annosta

Ainekset

1 rkl Neito Rypsiöljyä™
1 ps (300 g) Apetit Kartanon kasviksia
½ tl kuivattua minttua
½ tl kuivattua oreganoa
400 g Silakkafileitä (*
½ tl suolaa
½ tl rouhittua valkopippuria
 
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
2 rkl vahvaa chilikastiketta
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
 
Tarjoiluun:
1 ps (200g)Apetit Parsakaalia
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kuumenna kasviöljy paistinpannussa. Lisää jäiset kasvikset pannuun ja kypsennä 3–5 minuuttia silloin tällöin kasviksia käännellen. Mausta mintulla ja oreganolla. Kaada kasvikset uunivuokaan.

Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla, käännä fileet silakan muotoon ja aseta ne kasvisten päälle limittäin.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kastikkeet, hunaja ja suola. Levitä pehmeä vaahto silakoiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kuten parsakaalin kera.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000