Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Aioli eli valkosipulimajoneesi

Aioli eli valkosipulimajoneesi

Arvio: 3/5
Valkosipulimajoneesi eli aioli käy kuumaan keittoon, kalan ja grilliruuan kastikkeeksi, salaattiin ja leivälle sipaistavaksi. Superherkullista sitruunankuorella raikastettuna savukalan kastikkeena!
Valmistusaika: alle 15 minuuttia
4 annosta

Ainekset

5valkosipulinkynttä hienonnettuna
1kananmuna
1munankeltuainen
2 tlsitruunamehua
2 dlApetit-rypsiöljyä
1/4 tlmerisuolaa
1/4 tlmustapippuria

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Pane valkosipulinkynnet, muna, keltuainen ja sitruunamehu monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on vaaleankeltaista.

Anna koneen käydä ja valuta kasviöljy hitaasti seokseen. Sekoita, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Mausta ja herkuttele.

Huom! Käytä aiolin valmistukseen huoneenlämpöisiä raaka-aineita, muuten seos juoksettuu herkästi sitä valmistettaessa.

Vinkki! Voit maustaa aiolin sitruunankuorella.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000