Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
 

Vegaani Kasvisjauhis - helppo tapa lisätä kasvisten käyttöä pääruokana

Apetit Kasvisjauhis -tuotteet ovat täysin kasviperäisiä, helposti valmistettavia ja herkullisia proteiinirikkaita tuotteita, jotka soveltuvat myös täysin vegaaniseen ruokavalioon.

Apetit Kasvisjauhikset ja Apetit Tuoreet Kasvisjauhikset, Apetit Vegekulho ja Apetit Kasvisjauhispizza on kehitetty kaikille, jotka ovat suosivat helppoja ja herkullisia kasviproteiinituotteita. Käyttövalmiit pihvit ja pyörykät on helppo sisällyttää arkiruokiin. Tuoteperheessä on herneproteiinista valmistettuja pihvejä ja pyöryköitä, pizza sekä vehnäproteiinista valmistetut nuggetit. Tutustu tuoteperheeseen ja katso reseptivinkkejä > täällä.

Lisää kasviksia päivääsi edes kerran viikossa. Vuodessa se tekee 52 päivää. 
 

Kysymyksiä ja vastauksia Apetit Kasvisjauhiksista

Kenelle Kasvisjauhistuotteet on tarkoitettu?

Kasvisjauhistuotteet on tarkoitettu kaikille, jotka pitävät helposta ja herkullisesta arkiruoasta, kuten pihveistä, pyöryköistä tai pizzasta. Runsaan proteiinipitoisuuden ja vegaanisuuden vuoksi tuotteet sopivat eritysesti kuluttajille, jotka haluavat syödä enemmän kasvipohjaista ruokaa. Apetit Vegekulho sopii liikkuvalle, joka kuitenkin haluaa syödä täyttävän annoksen.
 

Soveltuvuus


Sopivatko Kasvisjauhis-tuotteet erikoisruokavalioihin?
Apetit Kasvisjauhistuotteet ovat vegaaniruokavalioon soveltuva, runsaskuituisia ja runsasproteiinisia, laktoosittomia, gluteenittomia ja soijattomia. Tuotteet eivät sisällä munaa tai geenimuunneltuja raaka-aineita. Herneproteiinia sisältävät tuotteet ovat voimakassuolaisia, koska herneproteiinissa on luontaisesti runsaasti natriumia. Katso tarkemmat tuotetiedot tuotesivuilta.
 


Sopivatko tuotteet allergisille?
Kasvisjauhikset eivät sisällä Eviran allergeenilistauksen raportointia edellyttäviä aineksia. Jos olet allerginen herneelle, herneproteiinia sisältävät Kasvisjauhistuotteet eivät sovellu sinulle.

Tarvittaessa tiivistystä tuolta koskien palkokasvi-/ herneallergiaa:Sopiiko tuote vegaaneille?
Kyllä sopivat. Kasvisjauhis-tuotteet eivät sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita.

 

Sopiiko vauvoille, lapsille, odottaville äideille?
Tuote ei sisällä riskiryhmille soveltumattomia raaka-aineita.

 

Raaka-aineet ja kotimaisuus


Ovatko tuotteet kotimaisia?
Tuotteet valmistetaan Suomessa. Vain pieni osa raaka-aineista on kotimaista.


Eikö kotimaasta löytynyt herneproteiinia? Miksi ei?
Kasvisjauhis-tuotteissa käyttämämme herneproteiini valmistetaan Ranskassa. Suomessa ei valitettavasti ole tuotantolaitosta, joka pystyisi tuottamaan meille tarvittavaa määrää herneproteiinia. Apetit-vastuuviljelty kotimainen herne on eri lajiketta, kuin proteiinikasvina käytetty herne.

 

Tuoteidea


Mistä idea Kasvisjauhis-tuotteisiin tuli?
Monet kuluttajat haluavat vähentää lihan käyttöä ja lisätä kasviksia ja kasviproteiineja ruokavalioon eettisistä ja ekologisista syistä. Lihan korvaaminen kasviproteiinilla on maailmalla kasvava trendi ja toteutuakseen laajasti Suomessa kauppojen valikoimiin tarvitaan helppoja ja herkullisia, käyttövalmiita tuotteita. Kasvisjauhistuotteilla vegaanihaasteeseen vastaaminen on helppoa, koska ne korvaavat perinteiset pääruoat lautasen keskellä.


Osallistuivatko kuluttajat tuotteen kehittämiseen?
Testasimme konseptia kuluttajatesteissä ja teimme koemarkkinoinnin pääkaupunkiseudun UniCafe-opiskelijaravintoloissa. Saamamme palaute oli todella myönteistä ja päätimme tuoda kerralla laajan tuotteiston erilaisia vegaanisia pääruokatuotteita.

 

Miksei tällaista ole ennen ollut?
Kasviproteiinituotteita on ollut saatavilla jo kauan, mutta niiden käyttö on vaatinut kuluttajalta viitseliäisyyttä ja tuotteiden maku ei ole ollut sillä tasolla kuin kuluttajat laajasti odottavat. Apetit Kasvisjauhistuotteet on kehitetty herkullisiksi ja helppokäyttöisiksi koko kansan kasvisvaihtoehdoksi.

 

Tuottevalikoima ja saatavuus  


 Miten tuotteen hinta määräytyy?
Tuotteen hinta muodostuu raaka-ainekustannuksista, työstä ja logistiikkakuluista. Apetit Kasvisjauhis ja Apetit Tuoreet Kasvisjauhis ovat eri tuotteet, eikä niiden hinta ole sama. Eroja tuovat mm. valmistus- ja logistiikkajärjestelyt, raaka-aineet ja hävikkiriski.Tuotantomäärä on pakasteissa huomattavasti suurepi kuin tuoteretuotteissa ja siten valmistus on kustannustehokkaampaa.

Apetit Tuoreet Kasvisjauhis –tuotteissa kuluttajalle lisäetuja on helppous. Heti käyttövalmis tuote on näppärä arjessa.Tuore on aina tuore. Niissä voimme käyttää sellaisia raaka-aineita ja mausteita, jotka ovat parhaimmillaan vain lyhyen ajan ja rakenne on erilainen kuin pakasteissa.


Mistä näitä saa ostaa? En ole nähnyt tuotetta lähikaupassani.
Tuotteiden saatavuus vaihtelee myymälöittäin. Kerro toiveesi kauppiaalle, jotta hän tietää tuotteelle olevan kysyntää.


Mitä tuotteita Kasvisjauhis-tuotteet-konseptiin kuuluu?
Katso koko kasvisjauhistuoteperhe.

 
Miksi ei saatavilla ole suurempaa pakkauskokoa?
Seuraamme kuluttajapalautetta ja teemme tarvittaessa isompia pakkauskokoja kysynnän mukaan.
 Käyttö ruuanvalmistuksessa


Voiko Kasvisjauhistuotteen syödä kuumentamatta?
Tuotteita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä. Tuotteet ovat sellaisenaan käyttövalmiita.
 


Miten Kasvisjauhistuotteet kuumennetaan?
Katso kuumennusohje pakkauksesta tai tuotetietosivun käyttöohjeesta.

 


Mistä saa käyttövinkkejä ja reseptejä?
Katso reseptejä Apetit Kasvisjauhistuotteista!

 
 

Säilytys ja säilyvyys


Miten ja kuinka pitkään tuotteet säilyvät?
Kasvisjauhis-tuotteet säilyvät 18 °C:ssa tai kylmemmässä 12 kuukautta eli 365 päivää. Sulanutta tuotetta ei saa jäädyttää uudelleen. Jääkaapin pakasteosassa (-6 °C) tuotteet säilyvät 5 vuorokautta. Säilytystä jääkaapissa tai huoneenlämmössä ei suositella. Apetit Tuoreet Kasvisjauhistuotteet myydään valmisruokalämpötilasta ja kokonaissäilyvyys on 21 päivää valmistuksesta.


Ekologisuus ja hävikki

 


Voiko kartonkikotelon kierrättää? Mihin kierrätysastiaan muovirasia tulee laittaa?
Pakkaus hävitetään energiajätteenä.


Vähentävätkö Kasvisjauhis-tuotteet ruoan kotitaloushävikkiä?
Erityisesti pakasteena myytävät Kasvisjauhikset auttavat kodin ruokahävikin minimoimisessa. Kiire, suunnitelmien muutokset tai niiden puute ovat yleisimmät ruokahävikin syntymiseen vaikuttavat syyt. Varaamalla kotiin ruokapakasteita ja käyttämällä ne pakkasesta pannun kautta juurikin tarpeeseen, ei hävikkiä synny. Kasvisjauhis-tuotteita voidaan käyttää pakkasesta menekin mukaan vähissä erin. Jos Apetit Tuoreet Kasvisjauhistuotteet eivät tule käytettyä ennen parasta ennen päiväystä, voit laittaa ne pakastimeen ja käyttää parin kuukauden sisällä suoraan pakkasesta kypsennykseen.


Onko tuote mielestänne ekologinen?
Globaalissa mittakaavassa kasvipohjaisen ruokavalion suosiminen on ekologista. Kaikki pakkauksen sisältö on syötävää, tuotteella on pitkä säilyvyysaika ja tuotteita on helppo käyttää menekin mukaisissa annoksissa, jolloin pilaantumisesta johtuvaa hävikkiä ei muodostu.


Tuoteturvallisuus


Miten varmistutte, että Kasvisjauhikset eivät sisällä allergeeneja?
Hankimme herneproteiinin luotettavalta valmistajalta. Käytössä olevat omavalvonta- ja ISO 22 000 –tuoteturvallisuusjärjestelmien edellyttämän hyvät tuotantotavat takaavat tuotteidemme luotettavan allergeenien hallinnan koko valmistusketjussa. Tuotantotilamme ovat elintarvikeviranomaisten hyväksymät.


Ovatko tuotteet jäljitettävissä?                        
Kasvisjauhis-tuotteet ovat jäljitettävissä vähittäiskaupan, oman tuotantolaitoksemme ja raaka-ainetoimittajien jäljitettävyysjärjestelmien avulla.Missä tuotteet valmistetaan?
Valmistamme Kasvisjauhis-pakasteet Säkylässä, samassa paikassa kuin muutkin Apetit-pakasteet.Mitkä ovat pääraaka-aineet?
Kasvisjauhiksen pääraaka-aine on vedellä turvotettu herneproteiini. Lisäksi tuotteissa on kuitua, kotimaista, Kirkkonummen kasviöljypuristamollamme puristamaamme rypsiöljyä, mausteita ja apuaineita. Crispy Chic – pihvi on paneroitu gluteenittomalla panerointijauholla.

 


Eihän näissä ole soijaa?
1.2.2017 saatavilla olevat Kasvisjauhispakasteet eivät sisällä soijaa.Ovatko ne jäljitettävissä?
Kaikki käyttämämme raaka-aineet ovat jäljitettävissä ja niiden laatua seurataan säännöllisesti ja eräkohtaisesti omavalvontasuunnitelmamme mukaisesti.Ovatko raaka-aineet GMO-vapaita?
Ovat.


Mistä aineista pakkaus koostuu? Onko muovissa ftalaatteja ja bisfenoli A:ta? Voivatko Kasvisjauhis-tuotteet sisältää ftalaatteja ja bisfenoli A:ta?
Kasvisjauhispihvien pakkaus on muovipäällysteistä kartonkia. Pakkaus on valmistettu elintarvikekäyttöön tarkoitetusta PET-muovista. Kasvisjauhispyöryköiden pussi on valmistettu elintarvikekäyttöön tarkoitetusta PE-muovista. Kaikki käytetyt materiaalit täyttävät elintarvikepakkausmateriaaleille asetetut turvallisuusvaatimukset, joten Kasvisjauhistuotteet eivät sisällä vaarallisia kemikaaleja.Onko kyseessä luomutuote?
Ei ole.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000