Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Apetit-kasvispakasteiden alkuperämaat

APETIT KOTIMAINEN -KASVIS- JA MARJAPAKASTEET SEKÄ RUOKAPAKASTEET

Pakatuissa Apetit Kotimainen -tuotteissa on Hyvää Suomesta -merkki. Apetit Kotimainen -kasvis- ja marjapakasteet sekä -ruokapakasteet on valmistettu Suomessa.

Apetit-tuotteiden ja raaka-aineiden kotimaisuus on tärkeä asia. Pyrimme pitämään Apetit Kotimainen -sarjan kotimaisuusasteen mahdollisimman korkealla, tavoitteena 100%. Useimmissa Apetit Kotimainen –tuotteissa kotimaisuusaste on 100 %. Poikkeuksen muodostavat raaka-aineet, joiden kotimainen saatavuus on vaikeaa tai mahdotonta, esimerkkinä monet mausteet. Samoin voimme satokausivaihtelujen takia joutua käyttämään ulkomaista raaka-ainetta sallitussa laajuudessa, jolloin minimirajana Apetit Kotimainen-sarjan tuotteille on Hyvää Suomesta -merkin kotimaisuusaste eli raaka-ainemixistä vähintään 75 % on kotimaista. Mikäli kotimaisuusaste on alle 100 %, on taustalla aina perusteltu syy. Kerromme Apetit Kotimainen -tuotteiden tuotetiedoissa kotimaisuusasteen sekä pääraaka-aineiden alkuperän. Käytämme Hyvää Suomesta -merkkiä ko. merkin sääntöjen mukaisesti.

Käytämme tuotteissamme mahdollisimman paljon Apetit Vastuuviljely -periaatteilla sopimusviljelijöidemme kasvattamia avomaan kasviksia. Marjapakasteissa käytämme ainoastaan suomalaisia marjoja.

Suosimme ruokapakasteissa suomalaisia raaka-aineita ja erittelemme ne pakkauksessa. Esimerkiksi suosittu Apetit Kotimainen Pinaattikeitto sisältää suomalaista pinaattia, suomalaista maitojauhetta, suomalaista vehnäjauhoa ja suomalaista voita. Loppu koostuu suolasta ja sokerista.
 

 

MUIDEN APETIT-KASVISPAKASTEIDEN ALKUPERÄMAAT

Yksittäistä vihannesta sisältävän tuotteen, kuten Apetit Maissi, pakkaukseen on painettu tieto raaka-aineen alkuperämaasta.

Pyrimme käyttämään tuotteissamme ensisijaisesti Apetit Vastuuviljeltyjä avomaan kasviksia. Taataksemme kuluttajalle mielenkiintoisen kasvisvalikoiman ja saatavuuden, ostamme kasviksia valikoiduilta kasvistukkureilta, jotka kaikki ovat sitoutuneet hankintamme eettisiin periaatteisiin.

Voit tarkistaa Apetit-kasvissekoitusten raaka-aineiden alkuperämaat alla olevasta listasta.Kaikki Apetit-kasvispakasteet on valmistettu ja pakattu Suomessa.
 

Käyttämämme Apetit Vastuuviljely -periaattein viljellyt, Apetit-sopimusviljelijöiden pelloillaan kasvattamat suomalaiset avomaan kasvikset:

Peruna        
Porkkana        
Keltainen porkkana        
Herne        
Lanttu        
Pinaatti        
Selleri        
Palsternakka        
Punajuuri
Purjo
 

Nämä ostamme valituilta kotimaisilta toimijoilta:

Sipuli
Puolukka
Mustikka
 

Näitä kasviksia ostamme valituilta ulkomaisilta toimijoilta:

Auringonkukansiemen    Bulgaria
Bataatti    Espanja
Kesäkurpitsa    Belgia
Kidneypapu Belgia
Kikherne    Ranska
Kukkakaali    Belgia
Kvinoa    Peru
Lehtikaali  Belgia
Maissi    Unkari
Maissipala mini    Vietnam
Paprika    Portugali
Papu    Belgia
Pariisinporkkana    Belgia
Parsakaali    Ecuador, Portugali
Persikkakuutio  Kreikka
Pikkuporkkana    Belgia
Pikkusipuli    Belgia
Porkkana Belgia, Puola
Porkkana, keltainen Belgia, Puola
Purjo    Puola
Romanopapu    Ranska
Sipuli    Puola
Soijapapu    Itävalta
Sugar Snaps    Belgia
Vesikastanja    Kiina

Lisätietoa aiheesta saat Apetit kuluttajapalvelusta (0800 0 4000).

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000