Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Saako olla violettia porkkanaa?
10.04.2017


Kaikkihan tietävät, että porkkanat ovat oransseja. Vai ovatko?

 
Keltaisiin porkkanoihin olet saattanut jo törmätä, mutta erikoisemman värisiäkin porkkanoita on olemassa. Porkkanoiden laaja värivalikoima perustuu eri lajikkeiden risteytymiseen, jossa porkkanoiden luonnolliset pigmentit yhdistyvät. Esimerkiksi oranssin porkkanan värin luo beetakaroteeni, joka on A-vitamiinin esiaste.

Porkkanan väripaletista löytyy kuitenkin myös violetti, punainen ja satiinin valkoinen. Lisäksi porkkanoita saa kaksivärisenä, esimerkiksi Purple Haze-lajikkeella on oranssi ydin ja violetti ulkokuori. Kesällä avautuvan Kasvimaani-palvelun valikoimiin tulee joukko värikkäitä eri lajisia porkkanoita. Perinteisemmät oranssit porkkanat ovat Romance-lajiketta, keltaisen porkkanan lajikkeita puolestaan on kolme: Yellowstone, Mello Yello ja Gold Nugget. Violetti porkkanamme on puolestaan Deep Purple-lajiketta.

Tiesitkö?

Porkkana on kaksivuotinen kasvis, jonka poimimme syötäväksi ensimmäisenä kesänä. Jos porkkanat jätetään talveksi maahan, se käyttää toisena vuotena juuren vararavintoaineet korkean varren, kukkien ja siementen kasvattamiseen.
 

Haluatko saada lisää tietoa kasviksista?

Kesällä aukeavan uuden Kasvimaani -palvelun kautta se on mahdollista. Kasvimaani on palvelu, joka tuo värikkäät kotimaiset sesonkikasvikset suoraan pellolta kotiovellesi. Tilaa Kasvimaan -uutiskirje ja seuraa meitä Kasvimaani Facebookissa ja Instagramissa.
Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000