Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Pakasteilla pienennät hävikkiä
11.09.2015

Meneillään olevan toisen valtakunnallisen Hävikkiviikon teemaksi on nostettu parasta ennen – päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivä ero. Apetit-pakastetuotteissa on todella pitkä käyttöaika, kaksi vuotta. Pakasteita on helppo käyttää menekin mukaan hävikittä.

Tuotamme käyttämämme raaka-aineet pääasiallisesti sadan kilometrin säteellä tuotantopaikastamme. Multa ja kuoret jäävät Säkylän kompostiin kun avomaan vihanneksista valmistuu hellävaraisessa prosessissamme tuotteita. Syömällä esimerkiksi Apetit Pinaattikeiton torjut aikahävikkiä, sillä Apetit-kattilassa soppaa valmistuu kerralla 3375 annosta.

Apetit pitää Hävikkiviikon vinkistä ”Pidä pää kylmänä kaupassa: Osta vain ne tuotteet, jotka tiedät ehtiväsi käyttää ennen niiden pilaantumista.” Pipo päähän, pää kaupan pakastinaltaaseen ja tuoretta, läpi talven nahistumatta säilyvää perunaa nostamaan.

Apetit pitää myös vinkistä ”Tehkää ystäväporukalla inventaario ruokakaappeihin, kootkaa ainekset yhteen ja loihtikaa niistä yhdessä usean ruokalajin illallinen. Yhdessä kokkailu ja syöminen on hauskaa, ja porukalla saatte ruokalajeista herkullisia, monipuolisia ja mielikuvituksellisia.” Toteutamme tuota ruokakaappeihin kurkkimista aamutuimaan ja kokkaamme eri jääkaapin nyssyköistä maukkaita lounaita. Katso kuviamme instagramissa #toimistolounas.

Vinkki ”Vierasvaran säilyttäminen kotona on kaunis, mutta tarpeeton ajatus. Kutsu ehdottomasti vieraita kylään, mutta hanki tarjottavat vain tarpeen mukaan.” on Apetitista aivan hassu. Pari pyttyä perunamuusia ja siikamurekepihvit on nopeasti lämmitetty nälkäisenä keittiöön kerääntyneelle nuorisojoukolle.

Hävikinhallinta on pakasteilla helppoa. Valikoimissamme on myös tuorekalaa, jossa hävikin minimoinnin paras motivaattori lienee raha. Kala on kallista ja tulee siten tarkasti syötyä. Apetit tarjoaa pieniä pakkauksia ja käyttövalmiita kalasuikaleita ja fileitä, jotka jo kotijääkaapin lämpötilasta johtuen tulisi käyttää parin päivän sisällä ostohetkestä. Syksyn tuoteuutuutemme ohjaavat myös käyttämään kalan säilyvässä muodossa eli yllättäen pakasteena. Testaa uusia Apetit Haukipyöryköitä ja Kirjolohinuggettejamme. Pienen pussikoon ansiosta ne sopivat myös sinkkutalouteen.

Hävikitöntä syksyä!

Vietä hävikitön viikko! Lue lisää > Hävikkiviikko-kampanjasivut

Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000