Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Milloin routa väistyy kevään tieltä?
27.04.2017


Räpin koetilalla ollaan jo odoteltu kuumeisesti roudan sulamista ja kylvötöiden aloittamista. Routarajaa mitataan talvikausina viikoittain maahan asennettujen routamittareiden avulla.


Routamittauksen historia ulottuu Räpin tilalla pitkälle 1970 luvulle saakka. Roudan mittaus tapahtuu maahan asennettujen metyleenisiniputkien avulla, joita Räpin pellolle asennetaan talven ajaksi viisi kappaletta. Roudan ylä- ja alareunan lisäksi tilastoihin mitataan lumikerroksen paksuus. Maan routaantumista seurataan, koska sillä on vaikutuksensa kasvien talvehtimiseen ja kylvötöiden tekooon. Roudan aikaan pelloilla voidaan liikkua helposti raskaillakin kuormilla. Tällaista talven ajan liikennettä ovat esimerkiksi kalkitukset. Routakerroksen paksuuden perusteella ennakoidaan muokkaus- ja kylvötöiden käynnistymistä keväällä. 

Viime vuonna routa suli pois Säkylässä 18. huhtikuuta, mutta tänä vuonna kevään tulo on jäljessä ja roudasta päästiin vasta 28.huhtikuuta.

Tutustu lisää routamittaamiseen ja katso Pehtoori Henrin video. Pahoittelut pellolla valinneesta tuulisesta säästä kuvauspäivänä.Haluatko saada lisää tietoa kasviksista?

Kesällä aukeavan uuden Kasvimaani-palvelun kautta se on mahdollista. Kasvimaani on palvelu, joka tuo värikkäät kotimaiset sesonkikasvikset suoraan pellolta kotiovellesi.
Tilaa Kasvimaan -uutiskirje ja seuraa meitä Kasvimaani Facebookissa ja Instagramissa.Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000