Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Kun kinkusta tuli mauste
31.05.2017


Kinkku on ollut jo kauan yksi yleisimmistä ruoka-aineista suomalaisessa keittiössä. Jouluna syödään joulukinkku, joskus tulee aamulla syötyä pekonia ja illallisella kinkkukiusausta. Entä jos valokeilasta tulisikin lavaste?

Inspiraatio kinkun käyttämiseen höysteenä syntyi, kun teimme reseptikuvauksissa kinkkukiusausta, mutta unohdimme lisätä kinkun. Päätimme innovoida ja teimme ruoasta peruna-sipulikiusauksen sinihomejuustolla. Kyydistä pois jääneen kinkun käytössä otimme inspiraatiota gremolatasta: teimme kinkusta maukkaan lisukkeen. Päädyimme vahingosta voittoon ja lopputuloksena syntyi Peruna-sipulikiusaus sinihomejuustolla ja kinkkugremolatalla. Ilman kinkkua valmistettu kiusaus sopii laktovegetaarisille ja kinkun kanssa tarjottuna sekaanit kiittävät. Peruna-sipulisekoituksen lisäksi käytimme ruokaan Apetit Juuressekoituspussin, jonka porkkanat muistuttavat väriltään hämäävästi kinkkua ja siten lisäävät kinkkuisuutta entisestään. Kuvausten jälkeen kokeilimme innovaatiota käytännössä ja söimme kiusauksen kinkkugremolatan kera. Hyvää oli! 

Nykyisin löytyy monia ruokavalioita, joihin kinkun voi heittää mausteeksi, ilman että sitä lisää ylenpalttisesti. Riittää, että se lisää ruokaan lihaisan elementin ja makua, joka ei ota koko alttaria itselleen vaan tekee pienellä askeleella kokoa ateriasta paremman kokonaisuuden. 
Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000