Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Joko purjon taimet on kylvetty?
19.04.2017


Säkylässä odotetaan jo kuumeisesti kasvukauden alkua - monien kasvisten esikasvatus on jo pitkällä.

Milloin purjon taimet siirretään kasvamaan avomaahan?

Purjo on maukas ja kuitupitoinen sipulin sukuinen mauste- ja vihanneskasvi. Sen kasvu siemenestä korjuumittaiseksi kestää puoli vuotta.

Purjo on melko helppohoitoinen, vaikkakin vaatii esikasvatuksen kasvihuoneen suojissa. Purjon siemenet kylvetään kasvuturpeeseen maaliskuussa. Ne vaativat alussa tasaista lämpöä ja kosteutta. Toukokuussa, kun maa on lämmennyt, taimet siirretään avomaalle. Siellä purjo nautiskelee Suomen kesän vaihtelevista olosuhteista. Taimet kasvavat auringon säteilyenergian, ilmasta saatavan hiilidioksidin sekä maasta juurillaan ottamansa veden ja ravinteiden avulla vahvarunkoisiksi ja maukkaiksi, etenkin kun pelto kitketään aika ajoin rikkakasveista.

Muutama Apetit Sopimusviljelijä viljelee purjoa pelloillaan tulevana kesällä. He ovat saaneet valita viljeltäväksi joko aikaisen Krypton- tai myöhäisen Linkton -lajikkeen. Sadonkorjuu ajoittuu lajikkeesta riippuen alku- tai loppusyksyyn.  Maullisesti lajikkeiden välillä ei ole suuria eroavaisuuksia. 

Tiesitkö?

Purjoa sanotaan kasvisten kuninkaaksi, sillä se sisältää mm. rautaa, C-vitamiinia, B6-vitamiinia, magnesiumia, kuparia, kalsiumia sekä muita hivenaineita.


Purjoa käytetään Apetit-kasvispakasteissa kuten Apetit Kotimainen Peruna&Keittokasviksissa ja tulevana kesänä myös Kasvimaani-kasvisboxeissa.


Haluatko saada lisää tietoa kasviksista?

Kesällä aukeavan uuden Kasvimaani-palvelun kautta se on mahdollista. Kasvimaani on palvelu, joka tuo värikkäät kotimaiset sesonkikasvikset suoraan pellolta kotiovellesi. Myös purjon =)
Tilaa Kasvimaan -uutiskirje ja seuraa meitä Kasvimaani Facebookissa ja Instagramissa.
Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000