Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Hyöty irti pakkaspäivistä
21.02.2018

Kuvassa kolegan pakkasniksi: vaihtovaatteet säilyvät lämpimänä kylmälaukussa. Kylmälaukkuun on hyvä pakata pakkasilla myös Apetit Tuorekset ja basilika, etteivät ne saa kylmää kotiinkuljetusmatkalla.

Kuinka kauan petivaatteita tuuletetaan pakkasella?
Lähipäivien tiukka pakkanen houkuttelee mielummin ajanviettoon sisätilassa. Miksipä et hyötyisi pakkasista? Heitä vuodevaatteet ulos tuulettumaan. Jos pakkasta on vaivaiset 18 astetta, pidä vuodevaatteita ulkosalla vuorokausi. Jos mittari on valahtanut -28 asteeseen, kuusi tuntia riittää. Harmi, et päässytkään hotelliin =)

Miten pakastin sulatetaan?
Pakastimen sulatus on nopsa juttu. Tyhjennä sisältö suuriin kasseihin tai laatikkoihin ja nosta pihalle. Ota pistotulppa pois pistorasiasta ja jätä kansi tai ovi auki. Varaudu sulamisvesiin laittamalla laitteen edustalle paksu, imukykyinen siivousliina. Kun pakastin on sulanut, pese se yleispuhdistusaineella. Tilkka etikkaa viimeisessä pyyhkäisyssä raikastaa muoviseinämät. Kuivaa huolella, sulje ja käynnistä pakastin.


Siivoa pakastin sulatuksen yhteydessä

Käy pakastimensulatuksen yhteydessä läpi pakastimen sisältö. Hyödynnä vanhentumassa olevat tuotteet välittömästi tai anna ne lahjaksi. Heitä vanhentuneet tuotteet kompostiin. Ryhmittele ja nosta pakasteet kylmään kojeeseen vaikkapa näin ryhmiteltyinä:

  • kasvispakasteet
  • proteiinipitoiset aterian osat kuten Kasvisjauhispihvit, pyörykät, nuggetit
  • puolivalmiit ainekset kuten pizzapohjat, taikinat
  • käyttövalmiit ruokapakasteet, pizzat, keitot ja omat ruoka-annokset
  • leivät ja leivonnaiset
Arkkupakastimessa voit hyödyntää erivärisiä roskapusseja ja niputtaa niihin samankaltaisia aineksia.


Inventaario ja syöntisuunnitelma

Voit myös tehdä inventaarion ja syöntisuunnitelman pakastimen sisällölle, sillä kesä 2018 on pian täällä, pakkasista huolimatta!
Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000