Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Heitätkö jatkossakin kasviksia roskiin?
08.09.2016Viisi tuoretta vinkkiä kasvishävikin nahistamiseksi


1. Ole tarkkana erityisesti vihannesten ja hedelmien ostomäärissä, kolmannes kotitalouksien ruokahävikistä muodostuu niistä.

2. Osta kasvis- ja ruokapakasteita ja käyttövalmiita Apetit Tuoreksia. Niistä monipuolisen, kasvispitoisen ruoan valmistaminen on nopeaa, helppoa ja vähähävikkistä. Kasviksia menee pussi tai rasia ruokaan eikä mitään jää nahistumaan.

3. Kokkaa pienempiä annoksia monipuolisilla, käyttövalmiilla Apetit Tuorekset -kasvissekoituksilla ja kasvispakasteilla. Säästät aikaa, vaivaa, luontoa ja rahaa. 

4. Jos ruokaa jää, pakasta se. Merkitse ruokarasiat hyvin, käytä ne kuukauden sisällä ja infoa perhettä pakastimen ”Food à la Maison” -tarjonnasta.

5. Jos ruokahävikki ahdistaa, toimi. Punnitse viikon biojätteet ja tiedosta ruokahävikkisi. Tiedostaminen motivoi muutokseen. Kehittyneissä maissa yksittäisistä elintarvikeketjun vaiheista eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa eli sinä voit vaikuttaa!


Apetit tukee hävikkitutkimusta

Apetit on mukana Helsingin yliopiston taloustieteen laitoksen kuluttajaekonomian gradutyössä. Roosa Luukkasen opinnäytetyön ensimmäinen osa Ruoasta roskaksi – ruokahävikin muodostuminen kotitalouksien arjessa on luettavissa täällä.

Ei kommentteja.
Nimi(*)
Email(*)
Tarkistuskoodi
Kommentti
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000