Sitouduimme hyvään - Suomi, jonka haluamme 2050


Apetit on mukana tekemässä kestävän kehityksen Suomea. Teimme seitsemän ravitsemussitoumusta, joissa lupaamme tuotekehityksellä ja toiminnallamme edistää vaivattomampaa ja monipuolisempaa kasvisten käyttöä. Haluamme tarjota suomalaisille yhä helpompaa ja herkullisempaa terveellistä ruokaa. Osana strategiaamme sitouduimme Eviran seitsemään ravitsemussitoumukseen parantaaksemme suomalaisten ruokavalion ravitsemuksellista laatua ja edistääksemme ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Lisäksi panostamme kestäviin ruokavalintoihin esimerkiksi lisäämällä hoitokalastukseen perustuvien tuotteiden määrää. Kasvisten käytön lisääminen on yksi päätavoitteistamme ja missionamme on luoda kasviksista hyvinvointia.

Yhdistämme Apetit-ravitsemussitoumukset suoraan Apetit-strategiaan asettamalla konkreettiset tavoitteet ja mittarit tuotteiston kehittämiselle.
Lue alla, miten sitoumuksemme siirtyvät käytäntöön.


KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Tuomme valikoimiimme 10 uutta helppoa kasvispohjaista pääruokatuotetta.
- Tuomme 50 % lisää kasvisten käyttöä helpottavia, pienillekin kotitalouksille sopivia ruoanlaittoratkaisuja tuoretuotesegmenttiin.
- Tuomme vähintään viisi uutta tuotetta vähittäiskaupan HeVi-osastolle.

 


 

KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Tuomme kolme uudenlaista välipalatuotetta kannaltamme uuteen kategoriaan.
 


KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Lisäämme kouluruokasuosituksen mukaisten välipalatuotteiden tarjontaamme 100 %.
- Lisäämme ravitsemussuositusten mukaisten ateria- ja välipalavaihtoehtojen koostamiseen liittyvää koulutusta ja reseptiikan kehitystä ammattikeittiöille 50 %.
 


KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Ruokaohjeet- Tuomme sata uutta, herkullista ja helppoa, kasviksia hyödyntävää reseptiikkaa, joka on kuluttajan ja ammattikeittiön helposti saavutettavissa ja käytettävissä.
 


 


KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Tuomme vähittäiskauppaan uuden helppokäyttöisen pehmeitä rasvoja (rypsiöljy) sisältävän kotimaisen Apetit-tuotesarjan.
- Tuomme valikoimiimme ammattikeittiöille rypsiöljyn käyttöä helpottavan tuotteen uudessa pakkausratkaisussa.
- Luomme 20 herkullista reseptiä tukemaan rypsiöljyn käyttöä.

 


 

KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Tuomme uusia kotimaisia kasviksia hyödyntäviä, ei lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita kategorioihin, joissa niitä on nykyisellään rajoitetusti.
 


KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Lisäämme sydänmerkkituotteidemme määrää 20 %.

 


KÄYTÄNNÖSSÄ:

- Kasvisten käytön lisäämisen ohella haluamme huolehtia myös kalapohjaisten tuotteidemme ekologisesta kestävyydestä ja sitoudumme kestäviin ruokavalintoihin kasvattamalla hoitokalastukseen perustuvien kalapohjaisten pihvien ja pyöryköiden määrää valikoimassamme.
 

 


Mikä on ravitsemussitoumus?


Ravitsemussitoumukset ovat suomalainen toimintamalli, jossa yhdistyvät EU:n vuonna 2016 julkaiseman tiekartan tavoitteet elintarvikkeiden laadun parantamiseksi, lasten ja nuorten terveyttä edistävien ruokailutottumusten toteutumisen parantamisen EU- ja WHO-tavoitteet sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta. Sitoumuksen takana on kestävän kehityksen toimikunta. Idea on yksinkertainen – konkreettisia tekoja, mitattavia tuloksia.

Sitoumus2050.fi-sivulla voit tarkastella jo annettuja sitoumuksia, antaa sitoumuksen tai idean sekä haastaa myös muita mukaan. Sitoumukset kestävät n. 1-5 vuotta.
 


Apetit-tavoitteet


Haluamme kehittää tuotteistoamme helpottaaksemme kasvisten ja pehmeiden rasvojen käytön lisäämistä kotitalouksissa ja ammattikeittiöissä. Uskomme, että ihmiset haluaisivat syödä terveellisemmin ja vastuullisemmin, mikäli se olisi helpompaa ja maistuisi hyvältä. Kasvisten käytön lisääminen edistää sekä ihmisten että maapallon hyvinvointia. Haluamme edistää kasvisten käyttöä tarjoamalla maistuvia ruokaratkaisuja, jotka selättävät aikapulaan, hävikkiin ja kalliiseen hintaan liittyviä haasteita. Pyrimme toteuttamaan asettamamme tavoitteet 31.12.2019 mennessä.