Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Kuinka minimoida hävikki kotikeittiössä

27.06.2017
Minimoi hävikki kotikeittiössä

Ruokahävikki on harmillista. Onneksi siihen voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään ruuan hankinta- ja hyödyntämissyklin eri vaiheessa, kuten käyttämällä Apetit Tuoreksia sekä kasvis- ja ruokapakasteita. Ja jos tähteitä silti jää, voit kokata niistä monenlaista hyvää!


Suunnitteluvaiheessa ja kaupassa:

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ainakin jos listaat kauppalistalle käyttövalmiit kasvissekoitukset eli Apetit Tuorekset. Niissä kannat ja kuoret on poistettu ja tuotteet on pilkottu käyttövalmiiksi paloiksi. Suosi kasvissekoituksia, jolloin yhdellä tuotteella saat monipuolisen aterian ainekset. Valitse sinun käyttötarkoitukseesi sopiva pakkauskoko. Hyövynnä myös kasvis- ja ruokapakasteet! Niitä voi olla kotona laajakin valikoima, ilman pelkoa siitä, että ainekset menisivät vanhaksi. Tämä on tärkeää perheissä, jossa on monenlaista harrastusta ja syöjien määrä vaihtelee välillä yksi, kaksi tai lapset ja muutama kaverikin.


Kuljetus ja säilytys:

Ota kylmäkassi kauppareissulle kesät talvet, niin saat ostokset kotiin optimaalisessa lämpötilassa. Kasvispakasteiden etu on, että vaikka pussiin vielä jäisikin kasviksia, säilyy tuote moitteettomana pakkasessa. Pakasteet säilyvät erinomaisesti avaamisen jälkeenkin, kunhan pussin suu vain suljetaan huolellisesti. Myös valmiin ruuan voit pakastaa sopivissa käyttöannoksissa esimerkiksi työpaikalle lounaaksi vietäväksi. Suosi jääkaappisäilytyksessä läpinäkyviä rasioita, jolloin tuote on näkyvissä eikä pääse unohtumaan.


Ruuanvalmistus:

Tee ruokaa tai sulata ja kuumenna tarjolle vain tarvittava määrä tai suunnitellusti esimerkiksi seuraavan päivän ruuassa tai eväissä hyödynnettäväksi. Kokkaa Apetit Tuoreksista ja kasvispakasteista siten, että ruokaan menee koko rasia tai pussi kasviksia. Ei jää mitään nahistumaan!
 

Tähteiden hyödyntäminen:

Kun ruokaa kaikesta huolimatta aina joskus jää, hyödynnä se seuraavan päivän ruuissa. Monet tähteet sopivat gratiineihin, munakkaaseen, pyttipannuun ja piiraiden täytteisiin. Pienikin määrä tähteeksi jäänyttä ruokaa kasvaa riittäväksi ateriaksi, kun sitä jatketaan kasviksilla. Katso vinkkejä alla sekä instagramista asiatunnisteella #toimistolounas.
Suolaisen piiraan täytteitä voi varioida jääkaapin sisällön mukaan.
Syömättä jääneet kasvikset tai silputun kananrinnan voi lisätä
joukkoon ja piiras vain paranee.
Klikkaa reseptiin > Feta-kasvispiirakka

Gratinoi eilisen tähteet tämän päivän tähdiksi. Herkullisen
gratiinin salaisuus on juusto. Jos ruokaa jäi liian vähän, lisää
joukkoon pussillinen Apetit-kasvisgratiinia tai valmista alusta
alkaen oma  bataatti-sinihomejuustogratiini jääkaapin sisällöillä
reseptiä muokaten.


Pyttipannu on se ensimmäinen ruoka, johon tulee mieleen
tähteet hyödyntää. Kokeile pyttipannua graavilohella!

Munakas voidaan valmistaa myös mukissa mikroaaltouunissa.
  

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000