Suomalaisista siemenistä puristettu

Apetit Rypsiöljy

Apetit Rypsiöljy

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin

Apetit

Rypsiöljy


Apetit toi markkinoille Kirkkonummella 100-prosenttisesti suomalaisista siemenistä puristetun Apetit-rypsiöljyn. Tuoteuutuuden myötä kasvisbrändi Apetit löytyy nyt myös kasviöljyhyllystä.

Apetit-rypsiöljy sisältää luonnostaan runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sekä hapettumiselta suojaavaa E-vitamiinia. Raikkaan ja neutraalin makunsa vuoksi tuote sopii monipuolisesti ruuanlaittoon ja leivontaan. Apetit-rypsiöljy on pakattu 500 ml ja 1 l pulloihin.

Muista myös Neito-rypsiöljyt! Neito-öljyn valmistusmenetelmä on hellävaraisempi kuin tavallisen rypsiöljyn. Neito on puristettu ja valmistettu luonnollisin menetelmin Kirkkonummella vuodesta 2002. Neito-sarjaan kuuluu maustamaton rypsiöljy sekä monta eri makuvaihtoehtoa. Jokainen parhaista valikoiduista raaka-aineesta valmistettu erä Neitoa maistetaan ja todetaan hyväksi ennen vapauttamista kaikkien kokkaajien keittiöihin. Käytä paistamiseen, leivontaan, salaatinkastikkeisiin ja marinadeihin.
 

Usein Kysytyt Kysymykset

Miten käytän rypsiöljyä ruoanlaitossa?

Rypsiöljy on monipuolinen kasviöljy, joka sopii paistamiseen, leivontaan, marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Neutraalin makunsa ja värinsä ansiosta se on monen ammattilaisen valinta.

Rypsiöljy sopii täydellisesti käytettäväksi esimerkiksi taikinoissa, joiden ohjeessa on käytetty sulatettua rasvaa. Rypsiöljy sekoittuu hyvin muiden ainesosien kanssa ja lopputuloksena on koostumukseltaan pehmeitä leivonnaisia. Käytössä noin 3/4 dl rypsiöljyä vastaa 100 g sulatettua margariinia tai voita.

Millainen rasvahapposuhde rypsiöljyllä on?

Rypsiöljyssä omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat optimaalisessa suhteessa. Tämä on tärkeää, sillä nämä rasvahapot vaikuttavat toistensa hyödynnettävyyteen aineenvaihdunnassa. Eli jos omega-6-rasvahappoa on liikaa, heikkenee omega-3-rasvojen vaikutus ja päinvastoin.

Miten rasvat toimivat osana terveellistä ruokavaliota?

Suomen Ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksissa suositellaan rypsiöljyn käyttöä rasvan lähteenä. Rypsiöljyn hienous piilee siinä, että siitä saa päivittäin tarvittavat välttämättömät omega-rasvahapot ja se soveltuu hyvin ruoanlaittoon.

Rypsiöljyn sisältämä alfalinoleenihappo (omega-3) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Muista lisäksi monipuolinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat.

Reseptit