Apetit Pakasteet
Apetit
 

Kalan graavaus ja raakakypsennys

Tuoresuolaus eli graavaus on itse asiassa kalan raakakypsyttämistä suolalla.  Kalafileistä nypitään ruodot pois ennen graavausta. Graavaukseen tarvitaan merisuolaa n. 2 rkl/kalakilo, n. 1,5 tl sokeria värin ja pehmeyden säilyttämiseksi sekä rouhittua valkopippuria. Suola- sokeriseos levitetään fileille ja lisäksi runsaasti tilliä. Kalapalat asetetaan lihapuolet vastakkain ja kääritään tiukasti paperiin. Kala saa graavaantua mielellään yön yli. Valmis graavikala leikataan fileeveitsellä ohuenohuiksi viipaleiksi.

Kala sekä äyriäiset voidaan raakakypsentää myös käyttämällä runsas määrä sitruuna- tai limettimehua tai etikkaa. Happo kypsentää kalan valkuaiset. Kypsyminen on havaittavissa kalan läpikuultavan rakenteen muuttumisesta valkeaksi.

Raakakypsennetty kala sopii juhlavaan, alkupalana salaatin kanssa kerroksittain tarjottavaan cheviche-maljaan sekä antamaan ruokaisuutta salaattiannoksiin.
 

 
Apetit Perinteinen

© 2013 Apetit Pakaste Oy

Powered by Smart Kotisivutyökalu