Apetit Pakasteet
Apetit

ETSI RESEPTEJÄ JA TUOTTEITA

Juhlava äyriäiskeitto

   (0 ääntä)
   (3 kommenttia)
Valmistusaika: alle ½ tuntia
6 annosta
1 rkl rypsiöljyä
1 dl Apetit Sipulikuutioita
200 g herkkusieniä
½ l vettä
1 ½ rkl kalafondia
250 g vaaleaa kalaa
1 rasia Apetit Maritim Isoja katkarapuja
1 rasia Apetit Maritim Äyriäismixiä
2 ½ dl ruokakermaa
1 dl sherryä
mustapippuria
 
Tarjoiluun:
vaaleaa leipää
 

Valmistus:
Kuumenna kasviöljy kattilassa. Viipaloi joukkoon sienet. Lisää sipuli ja kääntele seos kypsäksi. Lisää vesi ja kalafondi.
Kuutioi kattilaan kala. Keitä muutama minuutti.
Lisää loput ainekset, kuumenna ja tarjoa hyvän, vaalean leivän kera.


Kommentoi ja arvostele
Anna arvosana:


Nimi:

Kommentti:

Päivä: 14.11.2011
Nimi: Apetit
Sherryn maun salaisuus piilee valmistusprosessissa, jossa valkoisista rypäleistä puristettu mehu saa käymisvaiheessa hienostuneita makuvivahteita. Jos sherryn lisää pannulle heti ja keittää, haihtuu kaikki alkoholi pois. Ruokakerma juoksettuu tällöin herkemmin, soppaa ei tule keittää siis sen lisäyksen jälkeen, ainoastaan kuumentaa. Jos sherryä ei haluta lainkaan, saattaisi keitossa toimia liemi, joka valmistetaan liottamalla kylmässä vedessä 2 rkl kaljamaltaita (mallastettua ruista) ja siivilöimällä liemi keittoon. Ja hiukan sokeia joukkoon makuja pyöristämään.
Päivä: 13.11.2011
Nimi: kotikokki
Millä (alkoholittomalla) tuon sherryn voisi korvata?
Päivä: 06.09.2011
Nimi: Nimetön
Katso myös:
Mikäli havaitset virheen, puutteen tai epätäsmällisyyden ruokaohjeiden tai ruokavalioiden yhteydessä, kirjoita huomiosi kommenttiin. Näin autat meitä kehittämään ja tarjoamaan helposti valmistettavaa, terveellistä ja hyvänmakuista ruokaa – suomalaiseen makuun.
 
Apetit Perinteinen

© 2013 Apetit Pakaste Oy

Powered by Smart Kotisivutyökalu