Apetit Pakasteet
Apetit

ETSI RESEPTEJÄ JA TUOTTEITA

Kevätbuffa (menu)

   (0 ääntä)
   (0 kommenttia)
Valmistusaika: Yli 1 tunti
n. 20 ruokailijan juhliin
Kevät ja kesä on perhejuhlien aikaa. On ylioppilas- ja rippijuhlia, vietetään häitä sekä syntymäpäiviä ja keskikesän suurinta juhlaa juhannusta ystäväpiirissä hyvää ruokaa yhdessä tehden. Makuhermoja kutkuttava kalapöytä on juhlien keskipiste. Ruoat on helppo toteuttaa, osan voi tehdä etukäteen valmiiksi ja tarjoilu hoituu melkein itsestään. Jälkiruokana maistuu taivaallisen hyvä Pavlova, suussa sulava marenkilevy joka on täytetty pehmeällä vaniljakastikevaahdolla ja marjoilla. Pavlova tarjotaan hyvän kahvin kanssa.
 
 

MENU

 
Sinappisilakat
Marinoidut silakkapihvit
Frittimuikut
Graavikalakrutongit
Lämminsavukala-perunasalaatti
Marinoitu kasvissalaatti
Vihreä hernesalaatti
Keitetyt perunat
Ruisleipää, yrttivoita
Pavlova marjoilla
 
 

Valmistus:

Sinappisilakat

 
1 rs (400 g) Apetit silakkafileetä
1 1/2 dl etikkaa
1 dl vettä
1 1/2 rkl suolaa
 
Sinappikastike:
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl sinappia (dijon)
1/2 tl rouhittuja valkopippureita
3 rkl sokeria
1 dl tillisilppua
 
Poista nahka silakkafileistä repäisemällä. Sekoita etikka, vesi ja suola isossa kulhossa. Kun suola on kunnolla liuennut lisää silakkafileet kulhoon. Sekoita, peitä astia kelmulla ja pane 2–3 tunniksi jääkaappiin. Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Valuta silakkafileet huolellisesti ja pane ne tillisilpun ja kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan. Peitä ja anna maustua 1–2 vuorokautta. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele tillillä.
 
Vinkki: Jos käytät makeutettua sinappia, vähennä sokerin määrä puoleen.
 
 

Marinoidut silakkapihvit

 
Liemi:
2 dl vettä
2 dl etikkaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
2 tl kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
3 rs (á 250 g) Apetit Silakkapihvejä
250 g Apetit Kotimainen -porkkanaviipaleita
1 iso punasipuli
 
Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä. Leikkaa silakkapihvit kolmeen osaan ja pane palat punasipuli- ja porkkanasuikaleiden kanssa kerroksittain tai limittäin tarjoiluastiaan. Kaada liemi päälle. Peitä ja anna maustua 1–2 vuorokautta.
 
 

Frittimuikut

 
2 rasiaa (á 200 g) Apetit frittimuikkuja
 
Tarjoa frittimuikut huoneenlämpöisinä tai lämmitä hetki kuumassa uunissa juuri ennen tarjoilua.
 
 

Graavikalakrutongit

 
24 kpl
 
1 rs (24 kpl) krutonkeja
150 g aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
1 pkt Apetit graavisuolattua kirjolohi- tai siikafileesiivua
sitruunabasilikaa tai muuta tuoreyrttiä
 
Täytä pikkukrutongit tuorejuustolla. Tee graavikalaviipaleesta pieni ruusuke ja aseta se tuorejuuston päälle. Koristele tuoreyrtillä.
 
 

Lämminsavukala-perunasalaatti

 
2 kg perunoita
1 ps (200 g) Apetit sipulikuutioita
2 dl ohuita purjorenkaita huuhdottuna
1 pieni prk kapriksia liemineen
 
Kastike:
1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl viinietikkaa
3/4 tl rouhittua valkopippuria
Pinnalle:
Noin 1 kg Apetit lämminsavustettuja lohikuutioita tai savusiikaa
10 kpl kovaksi keitettyjä kananmunia
3 kevätsipulia
 
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori lämpiminä ja paloittele. Sekoita perunapalat, sipulikuutiot, purjorenkaat ja kaprikset. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kastike salaatin päälle. Sekoita kevyesti. Peitä ja pane anna maustua jääkaapissa 2 tunnista vuorokauteen. Levitä salaatti laakealle vadille. Käytä savulohikuutiot sellaisenaan tai käsittele siika tai pallas suupalakokoon. Kuori ja silppua kananmunat leikkurilla. Silppua kevätsipuli. Raidoita salaatin pinta aineksilla.
 
 

Marinoitu kasvissalaatti

 
3 ps (á 300 g) Apetit Kruunusekoitusta
 
Marinadi:
2 appelsiinia
1 tl viher- ja rosepippureita kevyesti rouhittuna
1/2 dl viinietikkaa
1/2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl piparjuuritahnaa
 
Pane kasvikset kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada se kasvisten päälle. Sekoita. Peitä kulho ja anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta. Sekoita kasvikset kevyesti ja pane tarjoiluastiaan.
 
Tarjoa vastakeitettyjä perunoita tillisilpun kanssa sekä hyvää ruisleipää ja yrteillä maustettua voita kalapöydässä.
 
 

Vihreä hernesalaatti

 
1 ps (200 g) Apetit sipulikuutioita
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1/2 tl pippurisekoitusta
1/2 dl thai-chilikastiketta
2 ps (á 200 g) Apetit Herneitä
 
Pane sipulikuutiot, viinietikka ja pippurisekoitus pannuun. Keitä kunnes sipulikuutiot ovat läpikuultavia. Jäähdytä ja mausta chilikastikkeella. Lisää sulatetut herneet joukkoon ja kaada salaatti tarjoilukulhoon.
 
 

Pavlova

 
Marenki:
3 kananmunan valkuaisia
1/2 tl sitruunamehua
1 1/2 dl sokeria
3/4 rkl perunajauhoja
2 tl viskiä tai konjakkia
 
Pinnalle:
1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
600 g Apetit marjoja
2 rkl tomusokeria
 
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Pane leivinpaperi pellille ja piirrä siihen tarjoiluvadin kokoinen aihio. Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 1 dl sokeria joukkoon vatkauksen aikana. Sekoita loppu sokeri ja perunajauhot ja lisää seos valkuaisvaahtoon vatkauksen lopussa. Mausta vaahto viskillä tai konjakilla ja levitä se pehmeästi aaltoillen leivinpaperin päälle. Jätä aihio 1–2 cm:n verran pienemmäksi kuin piirros, sillä paiston aikana marenki leviää. Pane uuniin ja paista noin 90 minuuttia. Katkaise virta ja jätä marenki uuniin pariksi tunniksi. Pane pieni tuki uuninluukun väliin että kosteus pääsee poistumaan uunista. Voit tehdä marenkilevyn valmiiksi pari päivää ennen juhlia.
 
Ota marjat jääkaappiin sulamaan 3–4 tuntia ennen tarjoilua. Marjat ovat parhaimmillaan kun ne ovat hiukan kohmeisia. Siirrä marenki varoen tarjoiluvadille. Jos se on paisunut suuremmaksi kuin vati, leikkaa reunoista palat varoen pois ja pane ne marenkilevyn keskelle. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, mausta vaahto liköörillä ja levitä se pehmeästi aaltoillen marenkilevyn päälle. Viimeistele pavlova marjoilla. Voit valmistaa pavlovan myös valmiista marenkilevyistä tai pikkumarengeista.
 
 


Kommentoi ja arvostele
Anna arvosana:


Nimi:

Kommentti:

Ei kommentteja...
Katso myös:
Mikäli havaitset virheen, puutteen tai epätäsmällisyyden ruokaohjeiden tai ruokavalioiden yhteydessä, kirjoita huomiosi kommenttiin. Näin autat meitä kehittämään ja tarjoamaan helposti valmistettavaa, terveellistä ja hyvänmakuista ruokaa – suomalaiseen makuun.
 
Apetit Perinteinen

© 2013 Apetit Pakaste Oy

Powered by Smart Kotisivutyökalu