Apetit Pakasteet
Apetit

ETSI RESEPTEJÄ JA TUOTTEITA

Raikas voileipäkakku

   (10 ääntä)
   (22 kommenttia)
Valmistusaika: Yli 1 tunti
noin 15 annosta (koko:35*12*12 cm)
1 viipaloitu vaalea vuokaleipä
1 viipaloitu tumma vuokaleipä
1.5 dl maitoa
 
Täyte:
1 kpl (n. 800 g) Apetit lämminsavustettu kirjolohifilee (tai kylmäsavustettu kirjolohifilee)
400 g ranskankermaa
½ tuoretta kurkkua raastettuna
15 cm purjoa silputtuna
1 nippu tilliä
1 sitruunan mehu
 
Koristelu:
1 rasia(170 g) Apetit Maritim jokiravunpyrstöjä tai Apetit Maritim isoja katkarapuja
tilliä, ruohosipulia, limettiä
 
 

Valmistus:
Täyte:
Paloittele ruodoton savukirjolohifilee pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään kalapalat, ranskankerma, raastettu kurkku ja purjosilppu. Purista joukkoon sitruunamehu.
 
Kokoaminen:
Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja lado tummia leipäviipaleita peräkkäin pitkälle vadille tai laita neljä viipaletta neliön muotoon. Kostutua maidolla ja lisää kerros täytettä. Tee seuraava kerros vaaleasta leivästä. Kostuta ja levitä täytettä. Tee vuorotellen kerroksia tummasta ja vaaleasta leivästä.
 
Kostutus:
Kun kakku on sopvian kokoinen, kostuta päällimmäinen leipäkerros ja kääri kakku folioon tai kelmuun. Anna kakun kostua jääkaapissa muutam tunti tai yön yli. Voit laittaa kakun päälle vielä kevyen painon, jotta kakku kostuu tasaisesti ja siitä tulee tiivisrakenteisempi.
 
Koristelu:
Valuta ravunpyrstöistä liemi lävikössä. Päällystä kakku levittyvällä sulatejuustolla ja koristele valutetuilla ravunrpyrstöillä sekä tillillä ja ruohosipulilla. Leikkaa vielä muutama limetti- tai sitruunaviipale kakun päälle ja kanna kakku pöytään!
 
 

Vinkkejä voileipäkakun tekoon:

- lado leipäviipaleet tiililadonnalla eli siten, että sauma tulee peräkkäisissä kerroksissa eri kohtaan, näin kakku pysyy paremmin koossa
- lämminsavustettu tai kylmäsavustettu kirjolohifilee sopivat molemmat yhtälailla täytteeseen
- valutetut Apetit Maritim katkaravut ja jokiravunpyrstöt sopivat koristelun ohella myös täytteeseen
- jos haluat kaksi erilaista täytettä, jätä kurkkuraaste pois savukalatäytteestä ja täytä yksi kerros tsatsikilla
- jos haluat täyytteestä täyteläisemmän, korvaa puolet ranskankermasta majoneesilla tai remouladekastikkeella
- ranskankerman tilalla voi käyttää yhtä hyvin myös ruoanvalmistujogurttia, turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia tai kermaviiliä
- ruohosipulisilppu pysyy paremmin kakun sivuilla, kun kallistat kakkua ja painelet silpun kakun pintaan sormilla
- jos leipäviipaleet ovat erikokoisia, voit leikata ja muotoilla niitä: koristelu on helpompaa, kun kakun sivut ovat tasaiset
- voileipäkakun ei tarvitse aina olla näin suuri! Täytä yksi vuokaleipä täytteellä lauantai-iltana ja koristele se aamulla sunnuntaibrunssia varten
- Samoilla täytteillä saa myös erinomaiset picnic-leivät: pinoa leipäviipaleet pinoon ja anna kostua kuten voilepäikakunkin. Koristelun sijaan leikkaa kolmioleiviksi


Kommentoi ja arvostele
Anna arvosana:


Nimi:

Kommentti:

Tähdet: 4 tähteä
Päivä: 07.01.2014
Nimi: jee
Tähdet: 2 tähteä
Päivä: 05.08.2013
Nimi: pölöpöl
Päivä: 11.03.2013
Nimi: rosa
voileipä kakut herkullisia viimeksi söin synttäreillä .herkullinen maukas .siinä lohta varmasti hyvää .
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 29.08.2012
Nimi: Nimetön
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 29.08.2012
Nimi: ETHEL
TODELLA HELPPO TÄYTTEEN VOI VAIHTAA KINKKU,PAAHTOPISTI,JUUSTO.KASVIS.YM,YM
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 05.03.2012
Nimi: soili
hyvä
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 05.03.2012
Nimi: soili
hyvä
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 05.03.2012
Nimi: soili
hyvä
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 05.03.2012
Nimi: soili
hyvä
Päivä: 05.03.2012
Nimi: soili
hyvä
Päivä: 05.03.2012
Nimi: soili
hyvä
Päivä: 27.05.2011
Nimi: Harri
Itse vedän tehosekoittimella (Bamixilla) täytteen soseeksi yleensä voileipäkakkuihin
Päivä: 26.04.2011
Nimi: Piken Pravuri voileipäkakku
Voin kala täytteisiin voileipäkakkuihin suositella \" Lohiherkkua \" hieman voi pieniä lohipaloja saksilla. Mutta suussa sulava niin täytteenä kuin päällysteenä. voi lisätä hyla kermaviiliä hieman joukkooon ja hienonnettua tilliä, JEES olen sanut vain kehuja kakuista.
Päivä: 20.10.2010
Nimi: maikku
5 tähteä 20.10.10 Kannatti tehdä,todella maukas. Suosittelen, maistui kaikille!
Tähdet: 3 tähteä
Päivä: 09.10.2010
Nimi: Melina
Todella hyvä vaihtoehto sille lihaisalle voileipäkakulle, mitä yleensä tulee tehtyä. Nopea tehdä ennen tarjoilua, kun voi suurimman osan tehdä edellisenä päivänä.
Päivä: 09.10.2010
Nimi: pekka
Jos ei syö kalaa ja ei pidä katkaravuista, niin mikä olis hyvä täyte tilalle??? Muuten helppo valmistaa.
Päivä: 09.10.2010
Nimi: p
Päivä: 05.10.2010
Nimi: laila
ei tule tehtyä ! tilaan leipomosta * on niin monimutkainen.
Päivä: 26.06.2010
Nimi: maire lindeman
hyvät ohjeet
Päivä: 21.06.2010
Nimi: andrei koiwu
mielen kiintoista kiitos. voileipä makuuni on vaaleaa paahtoleipää kylmäsavulohta rouheena katkaa kermaviiliä ja mausteeksi tilliä ja sitruunaa plus pippuri vako sellainen.alusena leipään salaatinlehtä.
Tähdet: 5 tähteä
Päivä: 16.06.2010
Nimi: maija vattinen
herkullisen näköinen ja helppo tehdä.
Päivä: 26.05.2010
Nimi: inkeri kuntala
Hyvät raaka-aineet, helppo valmistaa. Raikas ja melko kevyt voileipäkakku. houkuttelevan näköinen.
Katso myös:
Mikäli havaitset virheen, puutteen tai epätäsmällisyyden ruokaohjeiden tai ruokavalioiden yhteydessä, kirjoita huomiosi kommenttiin. Näin autat meitä kehittämään ja tarjoamaan helposti valmistettavaa, terveellistä ja hyvänmakuista ruokaa – suomalaiseen makuun.
 
Apetit Perinteinen

© 2013 Apetit Pakaste Oy

Powered by Smart Kotisivutyökalu